Subsidies voor zonnepanelen in 2020

Hoe zit het met de subsidie voor zonnepanelen in 2020? Het is een vraag die wij vaak voorbij horen komen. Sinds 2013 is de landelijke subsidie op zonnepanelen afgeschaft. Dit betekent echter niet dat de aanschaf van en het investeren in zonnepanelen minder aantrekkelijk is geworden. Integendeel zelfs. In het kennisblog van deze week nemen we daarom de bestaande subsidies en andere stimulerende regelingen met u door.

Lokale subsidie op zonnepanelen

Anno 2020 bieden verschillende gemeenten op lokaal niveau subsidies voor zonnepanelen aan. Via de website www.energiesubsidiewijzer.nl kunt u zelf makkelijk checken of uw gemeente de mogelijkheid biedt tot het aanvragen van subsidies voor zonnepanelen of andere duurzame maatregelen.

Naast de officiële gemeentelijke subsidies die u kunt terugvinden op de subsidiewijzer, stimuleren gemeenten vaak ook gezamenlijke initiatieven van burgers. Hiervoor kunt u bij het energieloket van uw lokale gemeente terecht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gemeenschappelijke aanschaf van zonnepanelen met een groep straat- of buurtbewoners.

Naast de subsidies voor zonnepanelen die gemeenten verstrekken, is er vaak ook de optie om gebruik te maken van een lening met extra aantrekkelijke voorwaarden zoals een lage rente. Voorbeelden van een dergelijke lening zijn de duurzaamheidslening of de energiebespaarlening. Deze leningen zijn er specifiek voor bedoeld om energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen, te stimuleren.

lamp met wereldbol

Subsidie voor zakelijke aanschaf zonnepanelen

Naast de zonnepanelen op daken van particuliere klanten installeren wij ook regelmatig zonnepanelen op de daken van verschillende bedrijven in en rond Almere. Ook zakelijke klanten kunnen zich wenden tot verschillende aantrekkelijke subsidies op zonnepanelen. De bekendste van deze regelingen is de SDE+ (Stimulering Duurzame Energieproductie) subsidie. Tweemaal per jaar kunnen bedrijven die aan de juiste voorwaarden voldoen zich inschrijven voor deze aantrekkelijke subsidieregeling. Komt u niet in aanmerking voor de SDE+ regeling dan kunt u als bedrijf ook nog een beroep doen op de EIA (Energie-Investeringsaftrek) regeling. Bent u als bedrijf geïnteresseerd in één van deze subsidies op zonnepanelen, neem dan contact met ons op en één van onze adviseurs helpt u verder.

meerdere zonnepanelen

Op het platte dak van het magazijn van Freelight B.V. in Almere plaatsten we vorig jaar 80 premium kwaliteit en hoog vermogende zonnepanelen.

Ook zonder subsidie zijn zonnepanelen aantrekkelijk

We hebben het tot nu toe gehad over allerlei verschillende soorten subsidies voor zonnepanelen, maar ook zonder deze subsidies is de aanschaf van zonnepanelen zeer interessant. Allereerst kunt u in Nederland namelijk gebruik van de salderingsregeling. Deze regeling is door de overheid in het leven geroepen om de aanschaf van zonnepanelen onder particuliere gebruikers te stimuleren.

Een korte uitleg van de werking van deze regeling. Uw zonnepanelen wekken zonne-energie op die u direct in uw huishouden kunt gebruiken. Het kan echter voorkomen dat de hoeveelheid opgewekte zonne-energie groter is dan de stroom die u op dat moment verbruikt. Dit overschot aan opgewekte zonne-energie wordt teruggeleverd aan het openbare energienet. De energiemaatschappij is wettelijk verplicht om de energie die u teruglevert te verrekenen met de stroom die u afneemt (bijvoorbeeld in de avonduren). Dit heet salderen.

Gratis btw teruggave service

Naast het salderen is er nog een non-subsidieregeling die de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijk maakt: de BTW teruggave. Een particulier die zonnepanelen aanschaft heeft de mogelijkheid om de BTW die hij heeft betaald over de aanschaf van zijn zonnepanelen terug te vragen. De overheid heeft hier een aantal voorwaarden aan verbonden maar in 99 procent van de gevallen voldoet de aanvraag van onze klanten hieraan.

Het terugvragen van de BTW is een zeer precies en tijdrovend project. Als extra service bieden wij onze klanten daarom de mogelijkheid om de BTW teruggave te laten verzorgen door een business partner. Deze service verlenen wij gratis en kost u dus niets extra. Op het moment dat u de zonnepanelen als particuliere klant aanschaft zal onze business partner, na afgifte van een eenmalige machtiging door u, uw BTW teruggave bij de belastingdienst regelen. Na de succesvolle verwerking van uw aanvraag krijgt u het BTW bedrag, minus een eenmalig forfait bedrag dat wordt berekend op basis van het piekvermogen van uw zonne-energiesysteem, in het eerstvolgende kwartaal teruggestort op uw rekening.

De aanschaf van zonnepanelen is door zowel subsidies als andere stimulerende regelingen dus een zeer aantrekkelijke investering. Heeft u vragen over de aanschaf van zonnepanelen? Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor uw dak? Of wilt u een persoonlijk voorstel op maat ontvangen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en één van onze adviseurs zal u verder helpen.

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat de installatie van zonnepanelen u kost én oplevert? Wij staan u bij met persoonlijk en eerlijk advies.

2024 © BestBuySolar v4.91 With ♥ by Daylinq