september 9, 2020

Zonnepanelen aanschaffen uit Almere: altijd aantrekkelijk

by Kai van de Wiel in Blog, Wij weten

De maand september is aangebroken en dat betekent dat de zomer langzaam op zijn eind loopt. Het einde van de zomer betekent voor ons echter niet dat het installeren van zonnepanelen in Almere en omgeving stokt. Ook buiten de warme en zonnige zomermaanden is de vraag naar zonnepanelen groot. In het blog van deze week leggen we uit waarom veel mensen ook buiten de zomermaanden overgaan tot de aanschaf van zonnepanelen.

Geen kalenderjaar, maar een ‘zonnepaneeljaar’

Veel klanten stellen ons de vraag ‘kan ik de installatie van mijn zonne-energiesysteem niet beter in de lente of zomer uitvoeren?’ De reden waarom onze klanten deze vraag stellen is eenvoudig. In de lente en zomermaanden is de opbrengst van een zonne-energiesysteem het hoogst. De gedachte achter deze vraag is de volgende: wanneer mijn zonne-energiesysteem start met produceren in de lente/zomer, haal ik direct een hoge opbrengst hetgeen voordeliger is voor mijn maandelijkse vaste lasten.

Wanneer we echter kijken naar het terugbrengen van uw maandelijkse lasten met behulp van zonnepanelen is het altijd belangrijk om deze rekensom over een heel jaar te maken. En dan niet een gangbaar kalenderjaar, maar een zogenaamd ‘zonnepaneeljaar’. Dit is een jaar dat loopt van de maand van aanschaf van uw zonnepanelen tot dezelfde maand een jaar later. Een voorbeeld:

Stel u schaft in de maand september een zonne-energiesysteem bij ons aan. Dit systeem wekt in september minder stroom op dan in juni, juli of augustus. Ook naar het einde van het jaar toe zal de opbrengst lager liggen dan in de zomer of lentemaanden. U moet echter het gangbare kalenderjaar loslaten en uitgaan van een ‘zonnepaneeljaar’. Uw ‘zonnepaneeljaar’ begint in dit voorbeeld in september 2020 en loopt tot september 2021. Gedurende deze 12 maanden – dus ook in de lucratieve zomermaanden – wekt u uw eigen zonnestroom op. De hoeveelheid stroom die u heeft opgewekt over deze 12 maanden ligt bijvoorbeeld even hoog als van juli 2020 tot juli 2021 en van maart 2021 tot maart 2022.

De jaarlijkse verwachte opbrengst van een zonne-energiesysteem op basis van 12 zonnepanelen. Deze opbrengst is gebaseerd op het gemiddeld aantal zonuren per maand in Nederland. Of u nu in september zonnepanelen laat installeren of in mei. In 1 ‘zonnepaneeljaar’ oftewel 12 maanden wekt uw zonne-energiesysteem altijd evenveel stroom op.

Terugleveren van zonnestroom: hoe eerder, hoe beter

Hoe eerder wij zonnepanelen bij u gaan installeren, des te eerder u begint met het besparen op uw maandelijkse kosten dankzij uw zelf opgewekte zonnestroom. Enerzijds is het zelf opwekken van zonnestroom voordelig voor u, omdat u ook in de niet zomerse maanden stroom in huis verbruikt. Anderzijds wordt de stroom die u niet gebruikt teruggeleverd. Juist dat terugleveren van stroom is een cruciaal punt. Zoals het er nu naar uitziet zal de salderingsregeling – zo wordt de regeling omtrent het terugleveren van zonnestroom genoemd – vanaf 2023 langzaam worden afgebouwd. Het is nog allerminst zeker of dit gaat gebeuren, in welke vorm dit precies gaat gebeuren en wat dit betekent voor (toekomstig) zonnepanelenbezitters in Almere en omgeving. Wanneer we er voor het gemak echter vanuit gaan dat deze regeling daadwerkelijk wordt afgebouwd, dan is het erg aantrekkelijk om zo snel mogelijk zonnepanelen aan te schaffen. Hoe eerder u namelijk besluit zonnepanelen aan te schaffen, hoe langer u van deze voordelige salderingsregeling kunt profiteren en hoe interessanter uw investering wordt.

Zonnepanelen uit Almere: Hoogseizoen vs. Laagseizoen

Wie regelmatig op vakantie gaat weet dat er een groot verschil zit tussen het hoog- en het laagseizoen. Buiten de prijsverschillen is met name de drukte hartje zomer een belangrijk argument voor mensen om er in het laagseizoen op uit te trekken. Eenzelfde redenering geldt bij het aanschaffen van zonnepanelen.

In de zomermaanden schijnt buiten de zon en hebben mensen over het algemeen meer tijd om op zoek te gaan naar de beste zonnepanelen voor hun woning. Hierdoor stijgt het aantal aanvragen dat wij in de zomer binnen krijgen tot bovengemiddelde proporties. Onze adviseurs en monteurs maken in de zomer dan ook lange dagen. We willen u namelijk zo snel mogelijk helpen en zorgen dat de zonnepanelen zo snel mogelijk op uw dak gemonteerd worden. Feit is wel dat de tijd tussen uw aanvraag en de uiteindelijke installatie oploopt. Meldt u zich echter in de niet-zomerse maanden – ‘het laagseizoen’ – bij ons, dan kunnen wij u sneller van dienst zijn. Vaak kunnen wij in deze tijd binnen 2 tot 4 weken uw nieuwe zonne-energiesysteem installeren.

 Kai van de Wiel  Allard Tjon

Onze adviseurs en monteurs staan het hele jaar door voor u klaar.

Daarnaast is de vraag naar zonnepanelen in de zomer niet alleen groter in Almere en omgeving. In heel Nederland is dit het geval. Dit heeft natuurlijk zijn weerslag op de levertijden van leveranciers. Hierdoor zijn producten in de zomer minder goed leverbaar. De tijd tussen uw aanvraag en de uiteindelijke installatie wordt hierdoor vergroot. Buiten de zomermaanden zal dit vrijwel nooit voorkomen. Ook hierdoor kunnen wij u in het ‘laagseizoen’ vaak binnen 2 tot 4 weken helpen.

Zonnepanelen in Almere en omgeving: zomerse installaties

De zomer is voorbij en wij zijn inmiddels vol aan de slag met de vele aanvragen die ook nu nog binnenstromen. Het is echter altijd leuk om terug te kijken op het mooie werk dat wij als team deze zomer bij onze klanten hebben geleverd.

Zo installeerde we dit prachtige plat dak zonnepanelensysteem in Almere Literatuurwijk. Dankzij de onderconstructie van Solarstell (Nederlandse makelij) hebben wij op dit zeer gunstig gelegen platte dak een stabiel, betrouwbaar en hoog vermogen zonne-energiesysteem kunnen installeren.

 

 


Ook buiten Almere hebben we deze zomer prachtige zonnepanelenprojecten gerealiseerd. Een project waar wij – en de klant – zeer trots op zijn is dit zonnepanelenproject in het mooie Amsterdam (Sloten). Hier installeerden wij een zeer mooi, high performance SunPower systeem op het dak van een woonboot.

Het laatste woord is voor een mooi en toekomstbestendig zonnepanelenproject in Almere Haven. Hier hebben we op twee dakvlakken met een verschillende oriëntatie zonnepanelen geïnstalleerd. Hierdoor wekt deze klant geleidelijk verdeeld over de gehele dag zijn zonnestroom op.

Wilt u ook weten wat de mogelijkheden zijn voor zonnepanelen op uw woning? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en één van onze adviseurs helpt u verder. Hebben we samen de beste zonne-energieoplossing gevonden voor uw woning dan installeren we de zonnepanelen binnen 2 tot 4 weken op uw woning!