juni 24, 2020

Zonnepanelen uit Almere: de persoonlijke after service

by Kai van de Wiel in Blog, Wij weten

In eerdere kennisblogs hebben we u verteld wat het belang is van een goede voorbereiding, een kundige installatie en de persoonlijke begeleiding gedurende het installatieproject van uw zonne-energiesysteem. Eén belangrijk punt hebben we echter nog niet uitgelicht: onze persoonlijke after service. In het blog van deze week gaan we daarom uitgebreid in op de verschillende onderdelen van deze service waaronder de BTW teruggave en het aanmelden voor teruglevering van energie. Waarom zijn deze onderdelen van belang en hoe kunnen we deze samen met u netjes en vlot afronden.

Zonnepanelen uit Almere: Wat is onze persoonlijke after service?

Als lokale zonnepanelen installateur uit Almere is persoonlijk contact voor ons ontzettend belangrijk. Gedurende de kennismaking en de installatie van uw zonnepanelen in of buiten Almere komt dit natuurlijk naar voren. Daarnaast is dit persoonlijke aspect echter ook tijdens de service achteraf van groot belang. De adviseur die u tijdens de gehele installatie heeft bijgestaan, neemt na afloop van de succesvolle installatie contact met u op. Hij spreekt allereerst de installatie en de werkzaamheden met u door en vraagt hoe u de installatie heeft ervaren. Vervolgens komen er een aantal belangrijke zaken aan bod die hij kort toelicht:

  • Onze gratis BTW teruggave service door onze businesspartner
  • Het aanmelden voor energie teruglevering bij uw netbeheerder
  • De monitoring app van uw zonne-energiesysteem

Allard Tjon Kai van de Wiel
Onze adviseurs staan voor, tijdens en na de installatie voor u klaar

Onze gratis BTW teruggave service

Wanneer u besluit onze zonnepanelen uit Almere particulier aan te schaffen, kunt u gebruik maken van onze gratis BTW teruggave service verzorgt door onze businesspartner. Bent u al in het bezit van een BTW nummer, dan is het helaas niet mogelijk om gebruik te maken van onze gratis BTW teruggave service. Onze business partner schrijft u namelijk voor de komende 3 jaar in bij de Kleineondernemersregeling (KOR). Om dit te bewerkstelligen maken zij een tijdelijk BTW nummer voor u aan. Er zijn echter wel een aantal andere mogelijkheden om uw BTW terug te krijgen. Heeft u hierover een vraag dan kunt u altijd bij onze adviseur of business partner terecht.

Komt u wel in aanmerking voor onze gratis BTW teruggave service, dan vindt u in onze afrondende administratie e-mail een online formulier van onze businesspartner. Door dit formulier volledig in te vullen en een kopie van uw factuur en legitimatie toe te voegen, machtigt u onze businesspartner om de BTW terug te vorderen. Dit doen zij in de vorm van een kwartaalaangifte bij de belastingdienst. U krijgt vervolgens in het eerstvolgende kwartaal nadat u het formulier heeft verstuurd uw BTW terug. Van dit BTW bedrag zal eenmalig het forfait bedrag – dat wij altijd in de offerte vermelden – worden afgetrokken. Wilt u meer weten over de BTW teruggave vanaf 2020 lees dan ook ons blog over dit onderwerp.

Aanmelding energie teruglevering

Wanneer u zonnepanelen van ons als lokale Almeerse installateur aanschaft, gaat u na de succesvolle installatie van uw systeem automatisch stroom terugleveren aan het net. Wat betekent dit precies? Gedurende een dag wekt uw zonne-energiesysteem stroom op. Wanneer uw systeem op een zeer zonnige dag of bijvoorbeeld wanneer u niet thuis bent meer stroom opwekt dan dat u op dat moment in huis nodig heeft, wordt deze stroom teruggeleverd aan het net (de energiebeheerder).

Het online aanmeldingsformulier voor teruglevering van uw energie dient ertoe om uw netbeheerder en energieleverancier op de hoogte te stellen van het feit dat u vanaf uw adres stroom gaat terugleveren.


Op uw slimme meter kunt u precies zien welk deel van uw opgewekte zonnestroom is teruggeleverd aan het net. Wilt u weten hoeveel energie u direct in het huishouden heeft verbruikt? Lees dan het blog over het uitlezen van de slimme meter.

Slimme meter


De monitoring app

Of u nu gekozen heeft voor een serieel – o.b.v. een Goodwe omvormer – of een parallel geschakeld systeem – o.b.v. Enphase Micro Omvormers – wij zorgen er als lokale Almeerse zonnepanelen installateur voor dat u een overzichtelijke monitoring app krijgt. Met behulp van deze app kunt u bijvoorbeeld zaken als de totale stroomopbrengst per dag, maand of jaar bekijken. In het geval van een parallel geschakeld systeem kunt u zelfs de prestatie van ieder zonnepaneel individueel monitoren.

Heeft u een parallel geschakeld systeem dan zal onze adviseur na afloop van de succesvolle installatie uw zonne-energiesysteem aanmelden. Wanneer alle gegevens door SolarEdge of Enphase zijn verwerkt ontvang u – vaak binnen twee werkdagen – een welkomstmail. Met de link in deze welkomstmail kunt u een persoonlijke account aanmaken. Heeft u een serieel geschakeld systeem dan meldt onze monteur uw zonne-energiesysteem ter plekke aan en legt hij uit hoe u de bijbehorende monitoring app kunt downloaden. Met de bijpassende app op uw telefoon, pc of tablet kunt u inloggen en uw systeem te allen tijde bekijken.

Goodwe app BS019 Enphase Enlighten My Solaredge

Een greep uit de verschillende monitoring apps

Bent u ook op zoek naar een lokale, persoonlijke en ervaren aanbieder van zonnepanelen uit Almere? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en één van onze adviseurs helpt u verder.