Aantal panelenCapaciteitBijzonderheden
134.290 WattpiekParallel geschakeld o.b.v. SolarEdge

De roots van BestBuySolar liggen natuurlijk in Almere. Wij installeren dan ook veelvuldig in en rond onze eigen stad. Steeds vaker trekken we ook verder het land in om nieuwe klanten kennis te laten maken met onze betrouwbare, stabiele en rendabele zonne-energiesystemen. Afgelopen week stond één van onze eigen monteursteams bijvoorbeeld op het dak in het zonovergoten Werkhoven. Zij gingen hier aan de slag met een mooie klus op een schuin dak mét een speciaal kabeltraject. Benieuwd naar het eindresultaat? Lees dan snel verder!

Esthetische opstelling met een hoog rendement

Zowel schuine als platte daken brengen uitdagingen met zich mee voor onze adviseurs en monteurs. Bij het installeren van een zonne-energiesysteem op een woning met een schuin dak is er vaak een esthetische uitdaging, zo ook in Werkhoven. Het schuine dakvlak waarop de zonnepanelen geïnstalleerd moeten worden bevindt zich namelijk aan de voorzijde van de woning. Hierdoor liggen de zonnepanelen in het zicht. Aan onze adviseur en monteur de taak om het veld met zonnepanelen symmetrisch en aaneengesloten op te leveren.

Het grote voordeel bij de woning in Werkhoven is de oriëntatie van het schuine dak. Het dak van de klant ligt namelijk op het zuiden waardoor de verwachte opbrengst en het verwachte rendement van het zonne-energiesysteem zeer hoog zullen zijn. Daarnaast hebben we voor deze opdracht de hoog vermogen 330 Wattpiek Mono zonnepanelen geselecteerd en is het zonne-energiesysteem parallel geschakeld op basis van een SolarEdge omvormer en SolarEdge Power Optimisers hetgeen zorgt voor een stabiel, betrouwbaar en zeer rendabel systeem.

Van licht tot elektriciteit: welke stappen worden doorlopen?

Niet alleen op de woning in Werkhoven, maar ook op andere daken in Nederland treft u steeds vaker zonnepanelen aan. Van buitenaf ziet u vaak enkel het zonnepanelenveld liggen, maar hoe wordt het zonlicht nu eigenlijk omgezet in bruikbare stroom voor het huishouden?

Zonnepanelen werkhoven

We beginnen op het dak. Zowel op zonnige dagen als op bewolkte herfstdagen valt er licht op het zonnepaneel. De zonnecellen in het zonnepaneel zetten dit licht met behulp van een innovatief en complex proces om in energie. Deze energie wordt vervolgens met behulp van een DC kabel van het dak doorgevoerd naar de omvormer die deze energie omzet in bruikbare stroom voor het huishouden. Deze bruikbare stroom wordt vervolgens van de omvormer naar de meterkast doorgevoerd en verder verdeeld over de verschillende apparaten in huis.

Tot zover het algemene verhaal, terug naar de klant in Werkhoven. De uitdaging voor onze adviseur en monteur is om op een efficiënte en nette manier van de omvormer naar de speciale groep voor zonnepanelen in de meterkast te komen. Voor het kabeltraject in Werkhoven maken we daarom gebruik van een zeer effectieve optie: de wasmachineaansluiting op zolder. Dankzij een zogenaamde PV verdeler wordt de wasmachineaansluiting gesplitst. Hierdoor kan het kabeltraject van het zonne-energiesysteem meeliften op de rechtstreekse verbinding tussen de wasmachineaansluiting en de meterkast. Het grote voordeel van deze methode is dat wij geen gaten hoeven te boren in het huis én dat het kabeltraject niet zichtbaar is.

Omvormer met PV verdeler

Wilt u ook een betrouwbaar, rendabel en mooi uitziend zonne-energiesysteem aanschaffen? Vraag dan een vrijblijvende offerte op maat aan en één van onze adviseurs neemt zo snel mogelijk contact met u op.