Schone zonnepanelen geven een optimaal rendement. De coating op nieuwe zonnepanelen zorgt ervoor dat het vuil er bij een regenbui zo afspoelt.

Afhankelijk van invloeden van de omgeving raden we je aan om je zonnepanelen één maal per jaar of om het jaar met water af te spoelen (gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen!). BestBuySolar kan een nieuwe professionele coating aanbrengen op je zonnepanelen. Meestal doen we dat na 3 à 4 jaar. Het rendement van je zonnepanelen zal daarna toenemen met 5 tot 15%.

In de regel kun je stellen dat een zonnepaneel 1 meter breed is en 1,65 meter hoog. De meeste zonnepanelen zijn 3,5 tot 4 cm dik.

Stel: je dak is 5 meter breed en 6 meter hoog en er is geen schoorsteen of dakraam dan kun je (3×4) 12 zonnepanelen in een portrait opstelling op je dak plaatsen. Laat altijd wat ruimte rondom beschikbaar. Met deze 12 zonnepanelen kun je 3.600kWh energie op jaarbasis produceren.

Een installatie bij een gezin van 2 personen in een “gemiddelde” woning kost tussen de 2.500 en 4.500 euro.

Er zijn verschillende zaken die invloed hebben op de uiteindelijke prijs, zoals de soort en het aantal zonnepanelen, de omvormer, een serie of parallel geschakeld systeem, betreft het een schuin of plat dak, liggen de panelen op de dakpannen of betreft het een zogenoemd indaksysteem (de zonnepanelen liggen in het dak tussen de dakpannen, net als een dakraam).

BestBuySolar kiest altijd voor een goede prijs kwaliteit verhouding en onze prijsstelling is ALTIJD heel concurrerend.

Jazeker, zonne-energie kun je opslaan in accusystemen. Daarmee kun je de stroom die je zonnepanelen overdag produceren, opslaan en deze ’s avonds gebruiken. Overweeg je om (later) een accusysteem aan te schaffen, dan helpen we je graag verder met de ultieme stap naar zelfstandigheid. Er zijn verschillende mogelijkheden die we je graag aanbieden.