mei 23, 2019

Allard Tjon; Mede-eigenaar van BestBuySolar

by BestBuySolar in Blog, Onze mensen
Allard Tjon

Na het afronden van de hotelschool heb ik verschillende functies doorlopen. Ik begon mijn carrière in de front office van een 5-sterren hotel in Amsterdam, werkte daarna bij een Europees contactcenter en vervolgens vijf jaar in de mooie functie als Manager Klantenservice bij Bol.com. Na mijn vertrek bij bol.com startte ik bij Canal+ en CanalDigitaal waarna het niet lang duurde voor ik besloot mijn eigen contactcenter op te richten. Dat contactcenter had één belangrijk doel: persoonlijke aandacht voor de klant, maar ook voor de mensen die er werken. Ik geloof namelijk in het spreekwoord “wie goed doet, goed ontmoet”.

Het ontstaan van BestBuySolar

Zo ontstond uiteindelijk BestBuySolar, Wessel Uijterwaal en ik bundelden onze krachten en brachten onze ervaring en expertise samen om een eerlijk en ambitieus bedrijf op te richten. Wessel is qua ervaring een veteraan in de zonne-energie branche, operationeel sterk ‘in het veld’ en extreem ervaren op het gebied van zonnepanelen. Ik werk op de achtergrond en gebruik mijn managementervaring om de organisatie achter de installatieteams in goede banen te leiden. En daarnaast adviseer ik geïnteresseerden over de particuliere of zakelijke mogelijkheden. Inmiddels monteert BestBuySolar meer dan 100 zonne-energiesystemen per maand, een resultaat waar ik trots op ben. Nog trotser ben ik op de teams die iedere dag vanuit Almere het land in trekken om mooie zonne-energiesystemen aan te leggen. Uiteraard heeft BestBuySolar veel klanten in Almere die zonnepanelen bij ons gekocht hebben, maar de klantenkring beslaat inmiddels heel Nederland, van Groningen tot Zuid-Limburg.

Ambities

Mijn ambitie is om een leuk ambitieus bedrijf op te richten waar mooie dingen worden gecreëerd. Dat kunnen mooie installaties zijn waarmee klanten op een duurzame manier hun spaargeld omzetten in een super rendabele investering, maar daartoe behoort ook de aanschaf van een uitstekende koffiemachine zodat ‘mijn’ monteurs een lekker kopje koffie kunnen drinken voor ze vertrekken.

Buiten werktijd ben ik vaak te vinden op het hockeyveld in Almere waar ik in een team speel of kijk bij mijn twee hockeyende dochters. Bij mooi weer ben ik in of op het water te vinden, ook in Almere. Mijn hotelschool ervaring zie je terug in de keuken. Ik houd van koken, maar dan wel zonder recept. Ik zet graag smaakvolle, speciale gerechten op tafel voor vrienden (of mezelf) met de ingrediënten die op dat moment in de koelkast te vinden zijn.

Als je mij de vraag stelt waar BestBuySolar over 5 jaar staat, kan ik een glimlach niet onderdrukken;  die vraag zal ik over 4 jaar pas kunnen beantwoorden. Ondernemen met een vrij gevoel zoals ik dat in de keuken ook doe: met een duidelijk doel, maar zonder recept.