juli 24, 2019

Carla vertelt waarom eigenlijk iedereen voor zonnepanelen moet kiezen

by BestBuySolar in Projecten
Aantal panelenCapaciteitBijzonderheden
92.925 WpSerie geschakeld o.b.v. Growatt

De roots van BestBuySolar liggen natuurlijk in Almere. We hebben al veel succesvolle installaties van zonnepanelen in en om Almere afgerond. Daarom vonden wij het hoog tijd om deze duurzame en vooruitstrevende stad in te trekken en een trotse eigenaresse van zonnepanelen aan het woord te laten. We spraken met Carla over het installatieproces van haar zonne-energiesysteem en de reden waarom eigenlijk iedereen voor zonnepanelen moet kiezen. Lees snel verder! 

Wat was voor jou de eerste keer dat je met zonnepanelen in aanraking kwam? 

Een buurman van mij nam zonnepanelen en dan ga je er zelf ook over nadenken. Als gevolg daarvan ben ik op internet gaan zoeken en heb ik de voor en nadelen bekekenIk kwam toen eigenlijk tot de conclusie dat het heel voordelig is voor je eigen portemonnee. Het leven wordt steeds duurder, het milieu wordt aangetast en dan ga je kijken hoe je deze dingen op een betaalbare en duurzame manier kunt oplossen.  

De aanschaf van zonnepanelen was voor jou dus deels een financiële en deels een duurzame beslissing? 

Ja, precies. Zonnepanelen zijn een financieel voordelige manier om duurzaamheid aan te pakken. 

Heb je nog andere duurzame producten bekeken of ben je direct bij zonnepanelen uitgekomen?  

Nee, ik heb niet eens gedacht aan andere producten. Zonnepanelen zie je overal. Ik zag zonnepanelen bij mijn buren en op andere plekken in Almere, dus dan ga je zoeken en vergelijken waar je de beste deal vindt 

Ergens in dat zoekproces ben je onze naam tegengekomen. Kan je eens vertellen hoe dit ging?  

Dat is niet helemaal waar. Mijn andere buurvrouw had namelijk een kaartje van jullie en op het moment dat ik het met haar over mijn plannen voor zonnepanelen sprak, noemde ze jullie naam. Ze had jullie aan de slag gezien in Almere voor de woningbouwvereniging en jullie monteurs maakte een goede en kundige indruk op haar. Toen heb ik jullie direct gebeld.  

Dus via je buurvrouw, het kaartje en haar goede aanbeveling kwam je bij ons terecht. Allard Tjon heeft toen het eerste contact met u gehad. Hoe ging dit?  

Ik heb eerst met hem gemaild naar aanleiding van mijn offerteaanvraag. Echter heb ik toen ook tegelijkertijd via een vergelijkingssite aangegeven dat ik zonnepanelen wilde aanschaffen. Je krijgt dan van vijf verschillende partijen een aanbod. Daar heb ik pas drie weken later iets van gehoord en toen had ik met jullie al lang een goede deal gesloten. Dat Allard Tjon mij zo snel heeft geholpen, heeft wel echt een positief verschil gemaakt.  

Ik vind het belangrijk dat ik iemand kan spreken, mijn situatie kan voorleggen en daar vervolgens advies en uitleg over kan krijgen. Dat was bij jullie precies het geval, maar bij de andere partijen niet.  

Normaal is mijn volgende vraag waarom jij voor ons hebt gekozen. Deze heb je deels al beantwoord. Toch moet een keuze altijd nog goed aanvoelen. Welke factoren hebben hier een bepalende rol in gespeeld voor jou? 

Allard natuurlijk. Hij is gewoon heel goed en prettig in wat hij doet. Hij geeft persoonlijk advies en stelde vragen om mijn situatie in kaart te kunnen brengen. Ik vroeg bijvoorbeeld naar mijn verbruik en daarbij geeft hij dan direct aan waar en hoe ik dit kan vinden.  

Vervolgens kwam hij bij mij thuisgaf hij een eerlijke voorlichting, was hij erg enthousiast en voelde ik dat hij in zijn product gelooftHierdoor geloofde ik in hem. Ook heeft hij drie offertes voor mij opgesteld aangaande verschillende zonnepanelen zodat ik ook daadwerkelijk kon vergelijken en een goed beeld kreeg van de verschillende opties in mijn situatie.  

De persoonlijke aard van het advies en het contact is hierin heel erg belangrijk voor mij. Hij is professioneel, gedreven en erg eerlijk en transparant.  

Uiteindelijk moest de juiste offerte nog wel worden gekozen door jou. Hoe is dit proces in zijn werk gegaan? 

Dat vond ik ook heel prettig. Allard gaf natuurlijk advies, maar mijn keuze hing ook af van het financiële plaatje. Hierin werd ik echter vrijgelaten en had ik ook echt het gevoel dat ik open kon kiezen.  

Vervolgens hebben we mailcontact met elkaar gehad, heb ik mijn eerste keuze doorgegeven, kreeg ik de uiteindelijke offerte en hebben we het beklonken. Ook in dat proces is Allard altijd eerlijk geweest. Ik had namelijk nog best wat vragen over de terugverdientijd en de kwaliteit van bepaalde zonnepanelen. Hij heeft aangegeven dat het vermogen van een zonnepaneel over de jaren geleidelijk in prestatie zal afnemen en wat voor gevolgen dit mogelijk kan hebben. Hij is heel open en zegt alles wat er te zeggen valt en wat ik weten moet.  

Vervolgens komen wij het zonne-energiesysteem installeren en zie je één van onze eigen monteursteams voor het eerst. Laat ik de vraag breed stellen: hoe heb je dat deel van het proces beleefd?  

Ik vond het heel professioneel en gezellig. Dat zat hem echt in de mannen zelf. Ze werkten heel netjes en maakten een gezellig babbeltje. Voordat ze begonnen legden ze uit wat ze gingen doen, lieten van tevoren zien waar ze de steiger gingen opbouwen en dat allemaal zonder rommel achter te laten. Perfect.  

Zeker als je verhalen hoort van buren of kennissen aangaande installaties bij hun thuis en je hoort hoe daar een huis of tuin wordt achtergelaten, dan ben ik zo blij met hoe jullie dit hebben gedaan.  

Heb je ook het gevoel gehad dat het monteursteam jou meenam in wat ze aan het doen waren? Allard had natuurlijk alles met jou doorgesproken, maar zij zijn uiteindelijk toch degene die het werk uitvoeren. 

Ze waren enthousiast, vertelde wat ze gingen doen en waarom ze dat zo deden en ik kon alles vragen wat ik maar te vragen had.  Wat ik ook heel goed vond, was de hulp achteraf. Ik moest me bijvoorbeeld na de installatie aanmelden voor de BTW teruggave en daar kwam ik niet direct uit. Ik heb Allard een bericht gestuurd en dan krijg je gewoon meteen antwoord. Ik kreeg zelfs een heel stappenplan hoe ik hier het snelste doorheen kon werken. Dat zijn de kleine dingen die het verschil maken. Dat is echt heel fijn.  

Nu liggen de zonnepanelen er. Ik ga er geen sportvraag van maken door te vragen wat er nu door je heen gaat, maar is er iets veranderd? 

Ja, ik vind het echt heel mooi. Zeker ook dankzij de SolarEdge app. Ik kijk gewoon twee keer per dag. Je ziet precies wat je opwekt en hoeveel geld je al hebt terugverdiend. Dat is heel gaaf. Ik heb binnen drie maanden al twee derde van mijn totaal verbruik terug.  

Werkt alles nog steeds zoals je zou willen? 

Het werkt perfect. Ik ben er echt super blij mee.  

Dan mijn laatste vraag. Je hebt in dit gesprek een aantal belangrijke redenen gegeven waarom jij voor zonnepanelen hebt gekozen. Zou je anderen ook aanraden zonnepanelen aan te schaffen? En waarom?  

Ja, absoluut! Kijk als je het geld hebt is het de beste investering die je kunt doen natuurlijk, want op de bank krijg je bij wijze van spreken 0,001 procent rente en zonnepanelen leveren gewoon veel meer op. Het rekensommetje alleen al is reden genoeg, het is een hele goede investeringDus ja, ik zou het mensen zeker aanraden.  

Dat waren de vragen vanuit mij. Heb jij zelf nog iets wat je hieraan wilt toevoegen? 

Ja. Ik heb natuurlijk van te voren met mijn overbuurvrouw overlegd of we het avontuur wilde aangaan en het belangrijkste in onze beslissing om voor jullie te kiezen was gewoon dat het allemaal zo goed voelde. Dat is het. Als je dat kunt vasthouden met andere mensen, dan ben je gewoon heel goed bezig.    

Daarnaast was de snelheid waarmee jullie alles voor mij konden regelen ook zo fijn. Twee weken na mijn akkoord lagen de zonnepanelen gewoon al op het dak en wekten ze energie op. Dat is ook erg prettig en fijn.   

 

Ga net als Carla ook het duurzame avontuur aan en bespaar direct op uw energierekening met de aanschaf van zonnepanelen. Vraag nu een offerte aan! 

 

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat de installatie van zonnepanelen u kost én oplevert? Wij staan u bij met persoonlijk en eerlijk advies.