mei 6, 2020

Een prachtige plat dak installatie in Almere Parkwijk

by Kai van de Wiel in Projecten

De afgelopen periode hebben wij erg veel succesvolle installaties uitgevoerd in Almere Parkwijk. Als echt Almeers bedrijf is het natuurlijk extra mooi om in onze eigen stad nieuwe klanten te voorzien van een duurzaam en rendabel zonne-energiesysteem. In het blog van vandaag staat daarom een succesvolle installatie op een plat dak in het mooie Almere Parkwijk centraal.

Het voorbereidingstraject

We hebben het in onze blogs al meerdere keren benoemd, maar een goede voorbereiding is de sleutel tot een succesvol project. Bij deze klant in Almere Parkwijk begint de voorbereiding zoals altijd met een telefonische kennismaking. Aan de hand van een prettig gesprek bespreekt onze adviseur de gewenste energie opbrengst op jaarbasis, kijkt hij met behulp van onze technische tool (ontwikkeld door de TU Delft) naar de mogelijkheden op het platte dak van de klant, noteert hij eventuele voorkeuren aangaande het zonnepaneel, komt de keuze voor Power Optimizers en micro-omvormers ter sprake en worden de opties aangaande het kabeltraject doorgenomen. Aan de hand van deze belangrijke informatie kan onze adviseur een eerste persoonlijke offerte op maat voor deze klant uit Almere Parkwijk opstellen. In de offerte staat overzichtelijk beschreven uit welke merken en materialen het zonne-energiesysteem bestaat, wat de verwachte energieopbrengst is, wat het geldelijk gewin is en uiteraard wat de kosten van het systeem zijn.

Het klantbezoek in Almere Parkwijk

Na interesse in deze eerste persoonlijke offerte is de volgende stap in de voorbereiding van dit project het klantbezoek. Dit is een zeer noodzakelijke stap. Allereerst biedt het onze adviseur de mogelijkheid om het dak en de verschillende opties voor het kabeltraject van dichtbij te bekijken. Ook kunnen we tijdens dit bezoek foto’s maken die de basis vormen voor de werkvoorbereiding. Aan de hand van deze werkvoorbereiding kan ook ons eigen installatieteam zich optimaal voorbereiden op deze klus in Almere Parkwijk.

Tot slot biedt het klantbezoek uiteraard de mogelijkheid om samen nog eens rustig de offerte door te nemen. Bij dit project in Almere Parkwijk leidt dit tot een bewuste en onderbouwde keuze voor een serieel geschakeld zonne-energiesysteem (o.b.v. een Growatt omvormer). Dankzij de gunstige ligging van het dak en de afwezige schaduw zal dit zonne-energiesysteem een zeer gunstig rendement hebben voor deze klant. Verder zal de omvormer in de garage komen te hangen en zal het kabeltraject buitenlangs worden gelegd en via een mooie dakdoorvoer de garage in worden geleid. Door deze kabelroute zijn er in het huis nergens kabels te zien.

De installatiedag

Het voorbereidingstraject is met succes afgerond. Nu is het de beurt aan onze eigen hoofdmonteur en zijn installatieteam. Ook zij hebben ervoor gezorgd dat ze goed beslagen ten ijs komen. Om de zonnepanelen en andere materialen op het platte dak van de woning in Almere Parkwijk te krijgen, wordt gebruik gemaakt van een lift. Zeker met het oog op de duur en veiligheid van de installatie is dit een weloverwogen keuze.

Voor de volgende stap gaat de dakmonteur aan de slag het monteren en plaatsen van de FlatFix Fusion onderconstructie en zal de elektricien beginnen aan het kabeltraject. Om de onderconstructie te kunnen plaatsen wordt op sommige plekken het grind tijdelijk verwijderd. Op die manier ontstaat er ruimte om de onderconstructie veilig en zonder gevaar voor lekkage te plaatsen. Wanneer de constructie staat wordt de ballast (in de vorm van stoeptegels) geplaatst. In Almere kan het behoorlijk waaien. Wij hebben hier als echt Almeers bedrijf natuurlijk veel ervaring mee. Met het oog op de veiligheid en kwaliteit van de installatie zorgen wij daarom altijd voor extra ballast. Wanneer alle ballast volgens het ballastplan is gelegd, kunnen de zonnepanelen worden geplaatst. Deze worden met behulp van tussen- en eindklemmen op de onderconstructie gemonteerd. Wanneer ook de elektricien klaar is met het kabeltraject is dit het prachtige eindresultaat.

BS005 Zonnepanelen - Almere Parkwijk zonnepanelen

Uitgelicht: de materialen van de installatie in Almere Parkwijk

Allereerst het meest belangrijke onderdeel van dit zonne-energiesysteem: het zonnepaneel. Op dit platte dak in Almere Parkwijk hebben we het hoog vermogen en premium kwaliteit 330 Wattpiek zonnepaneel van URE gebruikt. Zeker op platte daken is dit een erg populair product bij onze klanten, vanwege het hoge vermogen (330 WP) van dit zonnepaneel. URE is een zeer ervaren producent van zonnepanelen (Tier 1 keurmerk). Naast dit 330 WP zonnepaneel installeren wij ook het URE 315 WP zonnepaneel. Dit is een volledig zwarte uitvoering die veelvuldig wordt gekozen door onze klanten voor montage op platte en met name schuine daken.

URE 330 Wattpiek Mono zonnepaneel - zwart afgewerkt URE 330 Wattpiek Mono zonnepaneel

Wat betreft de omvormer hebben we in samenspraak met de klant gekozen voor de zeer betrouwbare en stabiele Growatt 3.600 Wattpiek serie omvormer. Dit platte dak in Almere Parkwijk leent zich zoals gezegd uitstekend voor een serieel geschakeld zonne-energiesysteem. Heeft u echter toch een voorkeur voor een parallel geschakeld systeem op basis van SolarEdge of Enphase dan kunnen wij ook deze producten installeren.

BS005 Growatt 1 fase - Almere Parkwijk zonnepanelen BS005 SolarEdge 1 fase - Almere Parkwijk zonnepanelen BS005 Enphase IQ7 - Almere Parkwijk zonnepanelen

Heeft u een prachtig plat of schuin dak en bent u op zoek naar persoonlijk advies op maat bij de aanschaf van een zonne-energiesysteem? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en één van onze adviseurs helpt u verder.