juli 15, 2020

Een speciaal en zeer rendabel zonnepanelenproject in Almere Nobelhorst

by Kai van de Wiel in Projecten

In het blog van deze week staan we uitgebreid stil bij een mooi zonnepanelenproject in het prachtige Almere Nobelhorst. Op het platte dak van de uitbouw én het huis heeft één van onze eigen installatieteams een duurzaam en rendabel zonne-energiesysteem geïnstalleerd bestaande uit 21 zonnepanelen. We staan uiteraard uitgebreid stil bij de geïnstalleerde premium kwaliteit materialen, maar hebben ook speciale aandacht voor het samenvoegen van het nieuwe en oude zonne-energiesysteem op het dak van deze klant.

Zonnepanelen in Almere Nobelhorst: de voorbereiding

Zonnepanelen plat dak hoog

De voorbereiding van een zonnepanelenproject is een zeer cruciaal onderdeel. Bij de eerste telefonische kennismaking tussen u en de adviseur, de eerste persoonlijke offerte op maat en het klantbezoek is het belangrijk dat alle wensen en mogelijkheden worden besproken. In het geval van dit zonnepanelenproject in Almere Nobelhorst, komt bij deze voorbereiding nog een extra aandachtspunt naar voren: het samenvoegen van een reeds geïnstalleerd zonne-energiesysteem en een nieuw door ons te installeren systeem.

Voor ons geldt dat vrijwel alle opties aangaande zonnepanelen op uw dak, mits veilig en rendabel, tot de mogelijkheden behoren. Zo ook het samenvoegen van reeds geïnstalleerde zonnepanelen met nieuwe zonnepanelen. Wilt u een bestaand en een nieuw systeem samenvoegen dan zijn een aantal zaken belangrijk:

  1. Er wordt gewerkt met één soort systeem. In dit geval heeft onze adviseur samen met de klant gekozen voor het stabiele, betrouwbare en rendabele SolarEdge systeem. Door de oude zonnepanelen ‘los te koppelen’ van hun huidige omvormer en ze te integreren in het nieuwe systeem dat wij installeren, zijn wij zekerder van de veiligheid, stabiliteit en het rendement van het systeem.

  2. De SolarEdge omvormer die aan het systeem wordt gekoppeld moet krachtig genoeg zijn om de stroom – die wordt gegenereerd door de nieuwe én oude zonnepanelen – om te vormen. Zeker als er zonnepanelen op het dak staan die wij niet zelf hebben geïnstalleerd is het belangrijk om zeker te weten dat de omvormer voldoende capaciteit heeft.

  3. Alle zonnepanelen, ook de oude, moeten worden voorzien van een SolarEdge Power Optimizer. Dankzij deze Power Optimizers heeft u volledig inzicht in al uw zonnepanelen en is het zonne-energiesysteem optimaal rendabel.

Premium kwaliteit zonnepanelen en een betrouwbare onderconstructie

Naast het betrouwbare en rendabele SolarEdge systeem heeft ons eigen installatieteam ook een betrouwbaar, volledig zwart en premium kwaliteit zonnepaneel geïnstalleerd. Dit URE 320 Wattpiek Full Black zonnepaneel heeft een hoog vermogen, zeker gezien de volledig zwarte afwerking. Daarnaast heeft het zonnepaneel een productgarantie van 12 jaar en een rendementsgarantie van 25 jaar. En bovendien een zeer goede prijs kwaliteit verhouding. In Amsterdam installeerden wij dit kwalitatieve en prijstechnisch zeer interessante zonnepaneel ook. Wilt u een URE zonnepaneel met een nog hoger vermogen’? Bekijk dan eens dit project in Almere Literatuurwijk.

COVER Zonnepanelen plat dak laag (1) Zonnepanelen plaat dak laag (2)

Een zonne-energiesysteem op een plat dak staat of valt natuurlijk met een betrouwbare en veilige onderconstructie. Dankzij de portrait (verticaal) en landscape (horizontaal) plat dak frames van Solarstell is zowel de veiligheid als het rendement van deze zonnepanelen in Almere Nobelhorst zeer goed.


Wilt u ook een hoogstaand, rendabel en duurzaam zonne-energiesysteem op het dak van uw woning? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan en één van onze adviseurs helpt u op weg.