september 2, 2020

Zonnepanelen in Breukelen: een hoge opbrengst dankzij maatwerk

by Kai van de Wiel in Projecten

In het projectblog van deze week focussen we ons volledig op het fraaie en zeer ingenieuze zonnepanelenproject in Breukelen. De uitdaging voor onze adviseur en het installatieteam bij het project te Breukelen was om de verschillende dakvlakken zo optimaal mogelijk te benutten voor een zo hoog mogelijke stroomopbrengst. Om te laten zien hoe wij deze uitdaging tot een succesvol einde hebben gebracht, nemen we jullie deze week mee in de precieze voorbereiding van het project, de uitvoering én bespreken we de zeer rendabele zonnepanelen en betrouwbare micro omvormer.

Zonnepanelen in Breukelen: het optimaal benutten van de ruimte

Een project begint voor onze adviseur vrijwel altijd met een offerteaanvraag van een nieuwe klant. Aan de hand van deze aanvraag kunnen wij samen met de klant basiszaken als de woning, de verschillende dakvlakken, het geschatte stroomverbruik en de mogelijke voorkeuren voor een bepaald zonnepaneel in kaart brengen. Tijdens de voorbereiding van het zonnepanelenproject in Breukelen wordt direct duidelijk dat dit een zeer speciaal en uitdagend project is.

De uitdaging is de volgende: we willen het geschatte stroomverbruik van de klant dekken met de stroomopbrengst uit de zonnepanelen rekening houdend met maximaal 8 verschillende dakvlakken. De woning in Breukelen betreft namelijk een normaal rijtjeshuis met een schuin dak . Echter is zowel op de voor- als achterzijde van de woning een dakkapel aanwezig. Daarnaast is er aan de achterzijde een grote uitbouw met een plat dak. En tot slot staat er in de tuin nog een kleine schuur eveneens voorzien van een plat dak. Er zijn dus weldegelijk mogelijkheden voor het plaatsen van voldoende zonnepanelen, maar een gedegen en goed voorbereid legplan is noodzakelijk. We horen veelvuldig dat onze concullega’s dit soort maatwerk projecten uit de weg gaan. Voor ons reden temeer om de uitdaging aan te gaan en het maximale voor onze klant mogelijk te maken.

Het perfecte legplan: op afstand en in praktijk

Om tot een solide en passend legplan te komen maakt onze adviseur gebruik van de technische software van onze partner SolarMonkey. Dankzij deze software kunnen we op basis van hoogtefoto’s de zonnepanelen zeer nauwkeurig inpassen op de verschillende daken. Met behulp van de hoogtedata, instralingsdata en een schaduwsimulatie geeft SolarMonkey ons daarnaast een nauwkeurige inschatting van de stroomopbrengst uit de zonnepanelen in Breukelen.

Op afstand kan onze adviseur dus zeer goed bepalen wat de mogelijkheden voor de woning in Breukelen zijn. Om zeker te weten dat de zonnepanelen perfect op de verschillende daken kunnen worden geplaatst, gaat onze adviseur ook altijd bij de klant langs. In Breukelen is het vooral nodig om de maten van de dakkapel en de platte dakvlakken na te meten en te bekijken. Na een grondige inspectie – met een heerlijke kop koffie vooraf – is het plaatje rond. We gaan in Breukelen 21 hoog vermogen zonnepanelen plaatsen. Het resultaat is een zeer rendabel zonne-energiesysteem voor deze klant.

Zonnepanelen in Breukelen: een hoog vermogen en een optimale verdeling

Door alle dakvlakken zo optimaal mogelijk te benutten – zonder daarbij het esthetische aspect uit het oog te verliezen – zijn we er in geslaagd om het stroomverbruik van de klant in Breukelen volledig te dekken met de stroom uit zijn eigen zonnepanelen. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van 7 verschillende dakvlakken, hoog vermogen zonnepanelen en een zeer stabiel en betrouwbaar parallel geschakeld systeem. Daarover later meer.

   

Eerst willen we nog een ander inventief aspect van dit zonne-energiesysteem in Breukelen uitlichten. Dankzij de zonnepanelen op de verschillende dakvlakken heeft deze klant niet alleen een volledig gedekt stroomverbruik, maar is er ook sprake van een toekomstbestendig zonne-energiesysteem. Doordat de verschillende dakvlakken elk een andere oriëntatie hebben t.o.v. de zon, zijn de zonnepanelen in dit zonne-energiesysteem zowel naar het oosten, het zuiden als het westen gericht. Hierdoor wekt de klant geleidelijk verdeeld over de dag stroom op. Met het oog op het mogelijk toekomstig afbouwen van de salderingsregeling is dit een prachtig bijkomend voordeel. In Almere Overgooi installeerden we een zeer fraai SunPower zonne-energiesysteem met dezelfde voordelen.

Zeer betrouwbare en rendabele zonnepanelen en micro omvormers

Tot slot zoomen we in op de gebruikte producten en materialen van het zonnepanelenproject in Breukelen. Een prachtig legplan is natuurlijk mooi, maar kwaliteit en rendement van de producten is minstens net zo belangrijk.

Het zonnepaneel dat we hebben gebruikt in Breukelen is het premium kwaliteit URE 335 Wattpiek zonnepaneel. Dankzij de witte achterplaat en het aluminium kleur frame houdt dit zonnepaneel minder warmte vast dan zijn volledig zwart (Full Black) uitgevoerde  ‘broertje’. Hierdoor behaalt dit zonnepaneel een iets hoger vermogen en levert het deze klant de voor hem zo gewenste extra kilowatts op. De scherpe prijs van dit zonnepaneel zorgt ervoor dat we deze zeer regelmatig bij onze klanten installeren.

Om een betrouwbare en stabiele parallelle schakeling tot stand te brengen, hebben we gebruik gemaakt van Enphase Micro Omvormers, een Enphase Envoy communicatiemodule en een 1-fase Q-relay. Dankzij de Micro Omvormers van Enphase zal ieder zonnepaneel te allen tijde optimaal presteren. Hierdoor ligt het rendement van dit zonne-energiesysteem in Breukelen zeer hoog. Dankzij de productgarantie van 25 jaar heeft de klant in Breukelen veel zekerheid en geen enkel omkijken naar de goede en stabiele werking van zijn zonne-energiesysteem.

Wilt u ook een persoonlijk en eerlijk advies aangaande uw eigen rendabele en duurzame zonne-energiesysteem? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan en één van onze adviseurs staat direct voor u klaar.