januari 15, 2020

Zonnepanelen op een vrijstaande villa in Almere Parkwijk

by BestBuySolar in Projecten
Aantal panelenCapaciteitBijzonderheden
175.270 WpParallel geschakeld o.b.v. SolarEdge
Foto villa Almere Parkwijk

Vrijwel ieder dak is geschikt voor zonnepanelen. Of het nu gaat om een schuin dak met dakpannen, een plat dak met bitumen en grind of een vrijstaande villa met meerdere dakvlakken.

In Almere Parkwijk zijn we aan de slag gegaan met een huis uit deze laatste categorie. Bent u benieuwd hoe wij hier een rendabel zonne-energiesysteem op maat hebben opgeleverd? U leest het in onze nieuwe blog.

Een uitgemeten voorbereiding

De eerste uitdaging bij een project als deze komt voor rekening van onze adviseur. Hij brengt allereerst in kaart wat de energiebehoeftes van de klant zijn. Hoeveel kilowattuur (kWh) verbruikt de klant op jaarbasis en wat zijn de toekomstplannen op het gebied van energiegebruik? Daarnaast is het belangrijk dat onze adviseur een goed beeld krijgt van de kansen en mogelijkheden die de woning biedt. Wat zijn de afmetingen van het dak, is er sprake van één of meerdere dakvlakken, wat is de meest geschikte plek voor de omvormer, hoe kunnen we het kabeltraject zo net mogelijk aanleggen en wat voor soort meterkast aansluiting heeft de klant? Dit zijn allemaal vragen die ervoor zorgen dat wij een persoonlijke offerte op maat kunnen opstellen.

Een groot dak met meerdere dakvlakken

Bij dit project in Almere Parkwijk is er sprake van een hoog jaarlijks energieverbruik. Het is daarom noodzaak om de beschikbare ruimte op het dak zo optimaal mogelijk te benutten. Hier ligt direct een uitdaging. Het dak van deze vrijstaande villa bestaat namelijk uit meerdere dakvlakken met elk andere afmetingen en liggingen ten opzichte van de zon. Om deze uitdaging te tackelen hebben we op de drie dakvlakken met de meest gunstige ligging ten opzichte van de zon zonnepanelen geïnstalleerd. Twee van deze dakvlakken liggen op het zuidwesten en één dakvlak ligt op het zuidoosten. Door de ruimte op deze dakvlakken optimaal te benutten, is het rendement van dit zonne-energiesysteem gemaximaliseerd.

Zonnepanelen op een vrijstaande villa in Almere Parkwijk

Naast een maximale opbrengst was het bij deze vrijstaande villa in Almere Parkwijk ook zaak om de esthetiek (de aanblik) van de woning in tact te laten. Daarom, hebben we gebruik gemaakt van het 310 wattpiek Full Black zonnepaneel van URE. Dit premium kwaliteit zonnepaneel heeft het TIER 1 keurmerk, een zeer hoog vermogen én is op alle vlakken volledig zwart afgewerkt. Dankzij dit zonnepaneel, dat wij ook veelvuldig gebruikt hebben bij andere klanten, hebben wij bij deze klant in Almere Parkwijk dus enerzijds een opbrengst kunnen realiseren van circa 4.808 kWh op jaarbasis en hebben we anderzijds kunnen voldoen aan de esthetische wensen van de klant.

Zonnepanelen op een vrijstaande villa in Almere Parkwijk

Wilt u ook een rendabel en esthetisch verantwoord zonne-energiesysteem op uw dak? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan en onze adviseur staat direct voor u klaar!