Jisca Koenders

Jisca Koenders

Accountmanager / Operations manager

In mijn functie als accountmanager help ik mensen met het maken van de juiste keuzes voor een kostenbesparend zonne-energiesysteem. Het mooiste aan mijn vak vind ik het eindresultaat wanneer de installatie keurig op het dak is gemonteerd en de klant blij en tevreden is. Dan hebben we het als bedrijf goed gedaan!

Als operationsmanager zorg ik er samen met Rutger voor dat alle teams goed voorbereid naar hun project van die dag gaan. En houd ik me bezig met het verbeteren van de logistieke lijnen binnen ons bedrijf.

Uiteindelijk heb ik deze weken – dankzij de goede uitleg en de steun van de monteurs – als heel fijn ervaren en stond ik zonder vrees bovenop de steiger.

Hoe ervaar je het werken voor BestBuySolar?

Sinds 1 januari van dit jaar ben ik werkzaam voor BestBuySolar. Relatief gezien is dit misschien een korte tijd, maar ik meen het oprecht als ik zeg dat dit het leukste bedrijf is om te werken. Daarnaast houd ik er – in mijn functie als operationsmanager – enorm van om mee te werken aan het constant verbeteren en optimaliseren van het werkklimaat. Ik ga dan ook elke dag met een lach op mijn gezicht naar het werk.

Hoe ervaar je de samenwerking met het team

Ik heb hele leuke collega’s zowel in de verkoop als in de montage. Enerzijds is de afwisseling tussen beide functies heel fijn. Het sparren en delen van ervaringen met de adviseurs en het aansturen van en overleggen met de monteurs. Anderzijds is het heel waardevol dat ik dankzij mijn dubbele functie zowel met de adviseurs als de monteurs in de weer ben. Ik kan op die manier informatie overdragen en een verbindende factor vormen.

Ik ben het meest trots op…

Het feit dat ik mijn angst voor hoogtes heb overwonnen. In mijn eerste weken bij BestBuySolar heb ik 2 weken actief meegewerkt met de monteurs op het dak en in de meterkast. Niet omdat ik als dakwerker of elektricien ben aangenomen, maar puur omdat we het voor onze adviseurs belangrijk achten dat zij weten hoe de installatie van een zonne-energiesysteem in zijn werk gaat. Waar moet ik opletten bij het verkopen van een systeem, waar lopen de monteurs tegenaan en hoe installeren we een zonne-energiesysteem? Maar ja, als je wilt zien wat de monteurs doen moet je het dak op. En het werken op hoogte heeft niet echt mijn eerste voorkeur. Uiteindelijk heb ik deze weken – dankzij de goede uitleg en de steun van de monteurs – als heel fijn ervaren en stond ik zonder vrees bovenop de steiger.

Ik moest het hardst lachen toen…

Nou, dat weet ik nog heel goed! Ik was samen met één van onze nieuwe verkopers bij onze commercieel directeur, Allard Tjon. Op een bepaald moment gingen we even buiten zitten om naar zijn zonne-energiesysteem te kijken. Het viel me direct op dat er een stuk van de loodslab los zat onder zijn dakraam. De nieuwe verkoper en ik hebben een trap gepakt en zijn het dak opgeklommen. Om dit goed te kunnen doen, wilde ik laten zien hoe je een mooie ‘dakpan trap’ maakt door om de zoveel meter een dakpan omhoog te schuiven. Ik was hier volop mee bezig, totdat ik ineens aan mijn linkerkant meneer Tjon omhoog zie lopen. Ik kwam niet meer bij! Al die moeite met de dakpannen, terwijl dit gewoon een dak was waar je veilig overheen kan lopen.

Als we jou buiten werktijd tegen komen, wat doe je dan het liefst? En waarom?

Als jullie mij tegen zouden komen buiten werktijd, dan kun je me vaak in het bos vinden. Ik vind het heerlijk om met mijn gezin en onze honden een wandeling te maken in de natuur. Daarnaast zeg ik absoluut geen ‘nee’ tegen een ouderwetse spelletjesavond of een heerlijk potje Mario Kart op de Nintendo Switch.

Je mag je hele leven nog maar 1 gerecht eten. Wat zou het zijn? En waarom?

Als ik één gerecht moet kiezen dan is dat Sushi. Hier kan je me zelfs midden in de nacht voor wakker maken!