Deze afbeelding kon niet worden geladen. Onze excuses.

Kai van de Wiel

Kai van de Wiel

Coördinator Sales & Marketing

Hoe ervaar je het werken bij BBS?

Ik ervaar het als ontzettend fijn. Kijk, als kleine jongen riep ik niet direct van de daken ‘ik word coördinator sales & marketing bij het beste zonnepanelenbedrijf van Almere’. Ik droomde ervan om naar de Olympische Spelen te gaan.

Maar toen ik twee jaar geleden werd gevraagd om het salesteam te versterken en de marketing afdeling op te zetten, heb ik die kans met beide handen aangepakt. Door de relatief kleine omvang van het bedrijf zijn de communicatieve lijntjes heel kort en soepel. Daarnaast ervaar ik veel vrijheid. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik het gevoel heb dat ik mijn ideeën kwijt kan en gehoord word. Daarnaast vind ik het zo fijn om de deur uit te mogen en bij onze klanten langs te gaan. Allereerst help je ze natuurlijk om te besparen op hun energiekosten en hun huis te verduurzamen. Maar daarnaast geeft het sociale contact mij iedere keer een enorme energieboost. Je ziet daadwerkelijk waar en voor wie je het werk doet.

“Ik ben het meest trots op onze bijna negentig 5 sterren Google Reviews”

Hoe ervaar je de samenwerking met het team

Ja, ik gaf het al aan. De communicatieve lijntjes zijn ontzettend kort. Dit heeft natuurlijk ook een positief effect op de samenwerking. Ik bel vrijwel iedere dag met onze eigenaren, contact zoveel mogelijk met onze monteurs die altijd onderweg zijn en kan onze logistieke jongens op kantoor vrijwel altijd bereiken. Dit jaar was natuurlijk anders dan anders. We hebben, op de monteurs na, vrijwel allemaal vanuit huis gewerkt. Maar nog steeds was de samenwerking vlot en kort. Natuurlijk gaat er weleens iets mis, of krijg je iemand niet te pakken. Maar het wordt altijd opgelost of er wordt op teruggekomen. Dat is erg prettig.

Ik ben het meest trots op…

Vanuit mijn rol als adviseur is het erg moeilijk om de kiezen tussen één specifiek project. Ieder project heeft zijn eigen bijzondere verhaal. Ook heb ik met veel van onze klanten nog regelmatig even contact bijvoorbeeld op een mooie zonnige dag wanneer hun zonnepanelen op volle toeren draaien. Als ik er dan toch één project moet uitpikken waar ik extra trots op ben, dan is dat het woonbootproject in Amsterdam. Het contact met deze klant.

Het contact met deze klant was echt heel prettig en ik heb bij dit project – nog meer dan anders – het gevoel dat ik iemand heb verder geholpen. Deze dame was op zoek naar zonnepanelen op haar woonboot, maar geen enkel bedrijf wilde haar eigenlijk helpen. Ik ben samen met onze hoofdmonteur gaan uitzoeken hoe we het toch voor elkaar konden krijgen om op een veilige en verantwoorde manier zonnepanelen te plaatsen op het dak van de woonboot. Als dit uiteindelijk lukt en je spreekt na afloop de klant. Dat is echt een geluksmoment.

In mijn rol als coördinator marketing ben ik het meest trots op onze ruim negentig 5 sterren Google Reviews. Eén van de eerste zaken die ik heb ingesteld twee jaar terug was de Review functie. Ik weet uit eerdere ervaringen hoe fijn het kan zijn voor klanten om feedback te geven. Daarnaast helpt het ons als bedrijf natuurlijk om bij een groter publiek onder de aandacht te komen. Maar ik had nooit durven dromen dat we ruim negentig reviews verder een perfecte score zouden hebben!

Ik moest het hardst lachen toen…

Ik de eerste keer een ritje maakte in één van onze bussen. Wanneer je als nieuwe adviseur bij het bedrijf komt, loop je twee weken mee met de monteurs om van dichtbij te zien hoe het er tijdens een installatie aan toe gaat. We stonden die week bij een project in Gouda en ik moest ergens een onderdeel ophalen dat klaar lag. De monteurs stonden natuurlijk op het dak en als loopjongen werd ik op pad gestuurd. De TomTom stuurde me echter niet over de hoofdweg, maar door ons prachtige polderland vol smalle wegen. Met mijn rij-skills heb ik me veilig over deze smalle polderwegen gemanoeuvreerd en heb ik hard gelachen dat dit mij weer overkwam. Ik weet alleen niet of alle tractoren ook zo blij waren steeds als ze mij voorrang moesten geven…

met vis en groente belegde pizza