Aantal panelenCapaciteitBijzonderheden
195.700 KwHParallel geschakeld o.b.v. SolarEdge

Ons professionele team van monteurs is voor deze prachtige klus aan de slag gegaan ver buiten Almere. Op een prachtige, zonnige dinsdagochtend in april wacht ons namelijk een uitdagende klus in Ter Aar. De monteurs gaan aan de slag met het installeren van 19 zonnepanelen op een schuin dak met een flink aantal obstakels. Gelukkig is de klus tot in de puntjes voorbereid door onze adviseur en zijn alle benodigde werkzaamheden vooraf met de klant besproken. Benieuwd wat het eindresultaat is? Lees dan snel verder!

“Een goede voorbereiding is het halve werk”

Hoe ziet een installatiedag er nu precies uit? Het is een vraag die wij vaak gesteld krijgen. Natuurlijk verschilt de duur van een installatie per huis. Aan de hand van de installatie in Ter Aar willen we u een voorbeeld geven van hoe een installatiedag verloopt.

Voordat onze monteurs ’s ochtends aankomen op de locatie in Ter Aar is er al veel voorbereidend werk verricht. De zonnepanelen, omvormer en andere materialen worden daags voor de installatie klaargezet in ons magazijn. Daarnaast hebben onze adviseur en hoofdmonteur overleg gevoerd en beslissingen genomen over bijvoorbeeld de plaats van de omvormer, het kabeltraject en hebben zij tevens het installatieplan besproken. Bij aankomst neemt ons installatieteam de installatie nog een keer rustig door met de klant voordat ze beginnen.

Passen en meten voor gevorderden

Dat alle panelen op dit dak in Ter Aar zullen passen weten we zeker, maar de panelen daadwerkelijk netjes en recht tussen de ramen en afvoerpijpjes monteren, is secuur werk. Gelukkig beheersen onze monteurs deze kunst als de besten. Eerst wordt de onderconstructie “gemonteerd”. Dit gebeurt met behulp van aluminium dakhaken waarop aluminium rails worden vastgezet.

Project in ter Aar
Aanleg zonnepanelen in Ter Aar
Klanten in Ter Aar

Nadat onze monteurs de optimisers aan de rails hebben bevestigd, kunnen de zonnepanelen het dak op worden getild. Met de nodige precisie en geduld worden de zonnepanelen netjes op de rails bevestigd. De ochtend en middag wordt er hard doorgewerkt in de warme voorjaarszon, maar niet voor niets: de zonnepanelen liggen op het dak! Binnen rondt onze elektricien zijn werkzaamheden af en installeert de hoofdmonteur een SolarEdge app voor de klant. Met deze app kan de klant het parallel geschakelde zonne-energiesysteem per paneel monitoren en kunnen ze precies zien hoeveel energie er wordt opwekt.

Aan het einde van de dag rest ons nog één ding: een foto van het gelukkige echtpaar met hun nieuwe, strak gemonteerde, parallel geschakelde zonnepanelen installatie.

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat de installatie van zonnepanelen u kost én oplevert? Wij staan u bij met persoonlijk en eerlijk advies.