juni 18, 2019

Wat u moet weten over de afmetingen van zonnepanelen

by BestBuySolar in Uncategorized

Wanneer er wordt bepaald hoeveel zonnepanelen er precies op uw dak passen, springt één belangrijke factor in het oog: de afmetingen van de zonnepanelen. In dit kennisblog geven we antwoord op de vraag wat nu precies de gemiddelde afmetingen zijn van zonnepanelen en bespreken we hoe wij u kunnen helpen bij het maken van een passend ‘legplan’ voor uw dak.

De gemiddelde afmetingen van zonnepanelen

Hoe groot of klein zijn zonnepanelen nu precies? Het is een vraag die ons vaak wordt gesteld wanneer wij voor het eerst contact hebben met nieuwe klanten. Laten we vooropstellen dat op deze vraag geen eenduidig antwoord te geven is. De afmetingen van een zonnepaneel verschillen namelijk per individueel paneel.

Het meest voorkomende formaat bij zonnepanelen is ongeveer 165 bij 100 centimeter, met een framedikte variërend van 3,5 tot 4 centimeter. Dit is een maat waarmee wij vaak werken. Zonnepanelen met grotere afmetingen dan gemiddeld hebben vaak meer vermogen, maar de prijs van deze panelen ligt een stuk hoger. Ook zijn ze voor de monteurs op het dak een stuk lastiger te hanteren en passen deze grote zonnepanelen meestal wat minder goed op een dak van een particuliere woning.

Hulp bij het maken van uw passende ‘legplan’

Wanneer u heeft besloten zonnepanelen op het dak te laten monteren, is het natuurlijk belangrijk dat u 100% zeker weet dat de panelen op een passende, efficiënte en nette manier op het dak worden gemonteerd. U kunt zelf een inschatting maken van het aantal zonnepanelen dat op uw dak past. Neem als uitgangspunt een vlak van 100x165cm en weet dat zonnepanelen staand en liggend gemonteerd kunnen worden. Houd er uit veiligheidsoverweging rekening mee dat zonnepanelen niet over de nok of zijkant van het huis mogen uitsteken.  Uiteraard helpen en adviseren we u graag over het aantal te monteren zonnepanelen, met behulp van onze speciale software, die mede is ontwikkeld door de TU Delft. Hiermee kunnen we uw dak in beeld brengen, de afmetingen van de zonnepanelen invoeren en door middel van passen en meten tot het ideale ‘legplan’ voor uw dak komen. Dit plan is inclusief de jaarlijks verwachte energie opbrengst.

Bent u benieuwd welk aantal zonnepanelen we op uw dak kunnen monteren? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!