juni 20, 2019

Wessel Uijterwaal: Mede-eigenaar en Hoofdmonteur

by BestBuySolar in Uncategorized

Ik ben zo’n zeven à acht jaar geleden begonnen als ZZP’er in de zonnepanelenbranche. Dankzij mijn ervaring als elektrotechnicus en mijn kennis en kunde in de bouwsector slaagde ik er al snel in om kwalitatief hoogwaardige zonne-energiesystemen op te leveren en grote opdrachtgevers aan te trekken. Daarnaast heb ik het altijd heel mooi gevonden om bij te dragen aan ontwikkelingen en vooruitstrevende ideeën op het gebied van duurzaamheid.

Hoe het begon

Pakweg anderhalf jaar geleden ben ik Allard Tjon tegengekomen. Ik was op dat moment als ZZP’er zoekende naar een nieuwe uitdaging en datzelfde gold voor Allard. We zijn aan de praat geraakt, er ontstonden plannen voor een duurzaam en vooruitstrevend bedrijf en zo werd BestBuySolar geboren. Het mooie aan de samenwerking tussen Allard en mij is dat we elkaar zo goed aanvullen. Ik ben, dankzij mijn ervaring van de afgelopen jaren, heel sterk als het gaat om de uitvoerende kant van het werk. Allard is juist weer heel bedreven wanneer het gaat om de achtergrondprocessen, het organiseren en het structureren van een organisatie.

De uitvoerende kant van het bedrijf is de kant waar ik me het meeste thuis voel en waar ik het meest bedreven in ben. Naast het installeren en opleveren van nette, kwalitatief hoogwaardige zonne-energiesystemen zijn er ook een aantal andere taken waar ik me heel graag mee bezig houdt. Het opleiden en begeleiden van ‘mijn’ monteurs springt er het meeste uit. Het overdragen van kennis, een persoon zien groeien in zijn vak en uiteindelijk met een gerust hart projecten kunnen overdragen aan hen, dat zijn misschien wel de mooiste momenten in mijn vak.

Daarnaast probeer ik heel bewust bezig te zijn met en bij te dragen aan de constante ontwikkeling in dit duurzame vakgebied. Wat zijn de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie? Zijn er nieuwe duurzame initiatieven voor handen? Het zijn zaken die ik nauwlettend in de gaten houdt met het oog op de noodzakelijke verduurzaming van onze samenleving.

Naast het werk

Wat ik doe wanneer ik niet aan het werk ben? Daar moet ik toch even over nadenken. Ik ben namelijk heel vaak met mijn werk bezig. Veel hobby’s die ik had zijn ietwat ondergesneeuwd, maar ik vind het bijvoorbeeld nog steeds heel gaaf om bezig te zijn met het opknappen van oude auto’s of Oldtimers. Ook word ik helemaal warm van een mooi bouwproject wanneer ik die toevallig tegenkom in mijn vrije tijd, maar goed dat heeft toch weer te maken met mijn werk.

Waar staat BestBuySolar over vijf jaar? Dat is een mooie vraag. Wat ik allereerst wil bereiken is dat we ons team hebben behouden en zelfs hebben kunnen uitbreiden. De sfeer met de jongens is zo goed en de samenwerking is uniek. Ik hoop dat dit zich in de komende jaren zo blijft ontwikkelen. Daarnaast wil ik een nog groter aantal tevreden klanten in en rond Almere hebben, maar vooral ook in de rest van Nederland. We groeien op dit moment erg hard, zeker als je kijkt naar waar we vandaan komen. Over vijf jaar hoop ik dat we op dit gebied stappen hebben gezet. Tot slot hebben we de ambitie om het scala aan duurzame producten dat we aanbieden uit te breiden. Die duurzame samenleving is namelijk een doel op zich en ik ben er zeker van dat wij daar als bedrijf aan kunnen bijdragen.