Zonnepanelen op het dak zijn een steeds vertrouwder aanzicht in het Nederlandse straatbeeld. Blauw of zwart, liggend of staand, op een schuin dak of een plat dak, zonnepanelen installaties komen vrijwel in elke denkbare variant voor. Maar wat zijn nu precies de voordelen van het aanschaffen van zonnepanelen? BestBuySolar zet alle voors en tegens voor je op een rij.

Financiële voordelen

Het installeren van zonnepanelen is een zeer interessante en rendabele financiële investering. Hoe zit dit precies? Wij leggen het je graag uit.

1. Lagere energierekening

Wanneer je zonnepanelen op het dak laat installeren, betekent dit een lagere energierekening. Hoe werkt dit? Wanneer je geen zonnepanelen op het dak hebt, neem je al jouw energie af bij een energieleverancier tegen een bepaalde prijs. Zodra je echter zonnepanelen op het dak laat plaatsen, word je grotendeels zelfvoorzienend in energie. Een voorbeeld:

Stel, je energieverbruik is 3.500 kWh per jaar. De opbrengst van je zonnepanelen is 3.000 kWh per jaar. Aan het einde van het jaar worden deze opbrengsten tegen elkaar weggestreept: 3.500 kWh – 3.000 kWh = 500 kWh. Waar je voorheen dus voor 3.500 kWh aan stroom moest verrekenen met jouw energieleverancier, betaalt je nu dankzij de zonnepanelen op het dak nog maar voor 500 kWh aan energie.

Wij streven er altijd naar om jouw energieverbruik per jaar zo volledig mogelijk te dekken met de energie uit de zonnepanelen op het dak.

2. Eenmalige investering vs. hoog rendement

Het aanschaffen van zonnepanelen is een eenmalige investering, maar wel eentje met een zeer hoog rendement. Hoe werkt dit? Allereerst gaan zonnepanelen op het dak minstens 25 tot 30 jaar mee. Dankzij de salderingsregeling in Nederland, heeft de energie opgewekt door jouw zonnepanelen een bepaalde waarde. Ieder jaar verdien je dus de waarde van je opgewekte energie terug op je eenmalige investering. BestBuySolar streeft ernaar het rendement van jouw zonnepanelen tussen de 10 en 18 procent uit te laten komen. Vind maar eens een bank met een vergelijkbaar aanbod!

3. Stijging van de woningwaarde

Jouw huis is natuurlijk je thuis, maar het kan ook een aantrekkelijke investeringsmogelijkheid vormen. Het aanschaffen van zonnepanelen is een van de meest efficiënte manieren om de waarde van je huis te verhogen. De aanschaf verdient zichzelf dubbel en dwars terug en de woning zal dankzij het hogere energielabel in waarde stijgen.

4. Het terugvragen van BTW

Wanneer u zonnepanelen laat installeren op uw dak wekt u in feite uw eigen energie op. Een deel van deze energie zal u direct verbruiken in huis. Het deel dat u echter niet verbruikt, zal automatisch worden terug geleverd aan uw energiemaatschappij. De belastingdienst ziet u hierdoor als ondernemer en daarom kunt u btw terugvragen. Bij een gemiddeld zonne-energiesysteem scheelt dit al snel zo’n 800 euro en is dit dus zeker de moeite waard. Besluit u met ons in zee te gaan en een zonne-energiesysteem aan te schaffen, dan kunt u gebruik maken van onze gratis btw teruggave service. Onze business partner neemt u het werk uit handen en regelt de btw teruggave voor u!

Duurzaamheidsvoordelen

Met het installeren van zonnepanelen op het dak draag je natuurlijk ook bij aan een duurzame en schonere samenleving. Dit doe je op verschillende manieren:

1. Minder uitstoot, meer groen

Bij BestBuySolar is het streven naar duurzaamheid van groot belang. We proberen onze klanten daarom altijd op een prettige manier bewust te maken van de duurzame voordelen van zonnepanelen. Met de aanschaf van zonnepanelen zorgt je er niet alleen voor dat jouw huishouden minder CO2-uitstoot genereert, je spaart ook de bomen in onze bossen. Het duurzame mes snijdt dus aan twee kanten.

Om je bewust te maken van de duurzame voordelen van zonnepanelen, laten wij op onze offerte zien hoeveel CO2-uitstoot jouw zonnepanelen per jaar besparen, hoeveel bomen je ieder jaar redt met de aanschaf van je zonnepanelen en hoeveel autokilometers de jaarlijkse energieopbrengst compenseert.

2. De zon blijft altijd schijnen

Waar de winning van fossiele brandstoffen als olie en gas eindig is en steeds vaker zelfs negatieve bijwerkingen heeft, zal de zon altijd ongestoord blijven schijnen. In de winter misschien iets minder dan in de zomer, maar over een heel jaar genomen zal de zon altijd een betrouwbare energiebron zijn. Een goede reden om daar met zonnepanelen op het dak van profiteren, nietwaar?