maart 5, 2020

Het onderhoud van uw zonnepanelen

by Kai van de Wiel in Blog

‘Hebben mijn zonnepanelen onderhoud nodig?’ Het is een vraag die door veel nieuwe en bestaande klanten wordt gesteld. In het kennisblog van deze week gaan wij daarom uitgebreid in op het antwoord op deze belangrijke vraag. Zo behandelen we de vuilafstotende laag en bespreken we wat wij voor u kunnen betekenen aangaande het onderhoud van zonnepanelen.

Een vuilafstotende laag

Het onderhoud van zonnepanelen is een belangrijke factor bij het optimaliseren van de opbrengst van uw zonnepanelen. Vervuiling op uw zonnepaneel kan zorgen voor een minder hoge opbrengst. Ieder zonnepaneel dat wij installeren is echter voorzien van een vuilafstotende laag. Deze vuiltafstotende laag zorgt er in combinatie met de hellingshoek van het zonnepaneel voor dat stof, vogelpoep en ander opbrengstbeperkend vuil van het zonnepaneel ‘afglijdt’. De vuiltafstotende laag wordt bij dit zelfregulerende onderhoud van uw zonnepanelen geholpen door de weerselementen. Wind, regen en sneeuw zorgen er voor dat alle viezigheid van uw zonnepanelen wordt afgespoeld.

Vuilafstotende laag zonnepanelen Almere

Een lentecheck voor uw zonnepanelen

Toch blijft er (vaak over een langere periode) vuil op uw zonnepanelen achter. Om ervoor te zorgen dat uw zonnepanelen in de zomer een optimale opbrengst hebben, is het daarom verstandig om in de lente te checken of uw zonnepanelen onderhoud behoeven. Vanaf het voorjaar neemt het aantal zonne-uren in Nederland namelijk weer toe.

Op een schuin dak of uitbouw kunt u zelf checken of uw zonnepanelen toe zijn aan onderhoud. Op een hooggelegen plat dak kan het echter lastig zijn om te zien of uw zonnepanelen vies zijn. Enkel via uw app kunt u checken of één of meerdere zonnepanelen minder goed presteren. Dit hoeft echter niet direct gerelateerd te zijn aan de aanwezigheid van vuil op het paneel.

Lentecheck zonnepanelen onderhoud

Wij onderhouden uw zonnepanelen

Om u te helpen lanceren wij in de loop van het jaar een nieuwe service voor onze klanten: het onderhoudsabonnement. Wanneer u kiest voor ons nieuwe onderhoudsabonnement komen wij eens per jaar langs voor het onderhoud van uw zonnepanelen en voeren wij direct een technische controle uit. Op die manier maakt u gebruik van onze kennis en ervaring én geniet u van een optimaal rendement van uw zonnepanelen.

Zonnepanelen Almere

Heeft u vragen over het onderhoud van uw zonnepanelen of wilt u dat wij in de toekomst uw zonnepanelen komen onderhouden? Neem dan contact met ons op. Heeft u nog geen zonnepanelen, maar heeft u wel interesse in een eigen, rendabel zonne-energiesysteem? Vraag dan hier een vrijblijvende offerte aan.