januari 8, 2020

Verlaag uw energieverbruik met zonnepanelen

by BestBuySolar in Blog

Het energieverbruik in huis is een thema waar we steeds meer mee bezig zijn. We vragen onszelf steeds vaker af of we niet teveel energie verbruiken en we kijken meer en meer naar de mogelijkheden om te kunnen besparen op ons energieverbruik en de bijbehorende kosten. In het kennisblog van deze week zoomen we daarom in op het thema ‘energieverbruik’ en bespreken we één van de meest efficiënte besparingsmethodes.

Energieverbruik per huishouden

Het jaarlijkse verbruik van een huishouden is sterk afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Allereerst hangt het energieverbruik af van de gezinssamenstelling. Bent u alleen, woont u samen met uw partner of heeft u kinderen? Logischerwijs zal uw gemiddelde energieverbruik toenemen naarmate het aantal personen in huis toeneemt. Daarnaast spelen de gewoontes van u en uw gezinsleden ook een belangrijke rol bij het jaarlijkse verbruik. Zo is het bijvoorbeeld bepalend hoeveel energie verbruikende apparaten u in huis heeft en hoeveel u deze gebruikt. Heeft u grootverbruikers zoals een jacuzzi, een waterbed, een zonnebank of een elektrische auto, dan zal uw energieverbruik bovengemiddeld zijn. Naast deze apparaten zijn er echter ook veel ‘stille’ energievreters zoals computers en televisies. Onderstaande grafiek geeft een beeld van het jaarlijks gemiddelde energieverbruik per huishouden.

Gemiddeld energieverbruik in een huishouden

Besparen op uw verbruik en kosten

Wat uw energieverbruik ook is, het is altijd interessant om te bekijken hoe u kosten kunt besparen. Natuurlijk zijn er de bekende kleine aanpassingen waarmee u uw energieverbruik en de kosten hiervan kunt verlagen, zoals het aanschaffen van LED lampen in plaats van gloeilampen, maar de mogelijkheden worden steeds innovatiever en grootser.

Eén van de meest efficiënte en duurzame oplossingen om op uw energiekosten te besparen zijn zonnepanelen. Wanneer u zonnepanelen op uw dak heeft, wekt u namelijk uw eigen energie op die u direct kunt gebruiken in huis. Daarnaast wordt zonne-energie die u niet gebruikt teruggeleverd aan het elektriciteitsnetwerk. Dankzij de salderingsregeling krijgt u voor deze teruggeleverde energie een vergoeding die gemiddeld net zo hoog is als de prijs die u betaald voor de energie die u afneemt. Heeft u genoeg zonnepanelen op uw dak om net zoveel energie op te wekken als u verbruikt, dan heeft u een energierekening van nul euro.  Een bijzonder interessante investering, want onze zonnepanelen hebben een levensduur van 25 tot 30 jaar!

Door de aanschaf van zonnepanelen wordt het ook interessant om de transitie van gas naar elektriciteit te maken. Schakelt u bijvoorbeeld over op elektrisch koken of besluit u uw huis te verwarmen met behulp van een elektrisch aangedreven warmtepomp, dan kunt u ook dit energieverbruik en de kosten hiervan dekken met behulp van uw eigen zonnepanelen.

Verlaag uw energieverbruik en de bijbehorende kosten met de aanschaf van uw eigen zonne-energiesysteem. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan en wij helpen u hierbij.