november 27, 2019

De hellingshoek van zonnepanelen

by BestBuySolar in Blog

Als u wilt besparen op uw energiekosten en wilt bijdragen aan een duurzame samenleving is het geen geheim dat het aanschaffen van zonnepanelen één van de beste en meest rendabele opties is. Om het optimale vermogen uit uw zonne-energiesysteem te halen, is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met een aantal factoren. Vandaag zoomen we in op de hellingshoek van zonnepanelen.

Voor ieder dak een oplossing
In Nederland hebben we heel veel verschillende soorten daken. Ondanks deze diversiteit zijn vrijwel alle daken geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Toegegeven, een dak op het noorden zal niet evenveel energie opwekken als een dak op het zuiden, maar op beide daken is het voor ons geen enkel probleem om een rendabel energiesysteem te plaatsen. De hellingshoek van een zonnepaneel speelt hierbij een belangrijke rol. Een hellingshoek van 35 graden is voor zonnepanelen doorgaans ideaal, maar ook op steilere en met name vlakkere daken zijn er mogelijkheden te over om een stabiel en rendabel zonne-energiesysteem te installeren.

De hellingshoek van een zonnepaneel op een plat dak
Wanneer we het hebben over de hellingshoek van een zonnepaneel wordt vaak gedacht aan een schuin dak. Er zijn echter volop mogelijkheden voor consumenten met een plat dak. Ook op platte daken kunnen wij namelijk zonnepanelen met een hoog vermogen en rendement monteren. Dankzij speciale onderconstructies voor platte daken zoals FlatFix Fusion, Solar Construct, Solarstell en aluminium dubbel landscape frames van Solfix kunnen wij zonnepanelen op een plat dak in een hellingshoek van ongeveer dertien graden plaatsen. In deze hellingshoek genereren de zonnepanelen meer energie dan wanneer we ze horizontaal (plat) op het dak zouden monteren. Daarnaast hebben platte daken een aantal voordelen ten opzichte van schuine daken. Hierdoor zijn plat dak installaties evenals zonne-energiesystemen op schuine daken vaak erg rendabel.

Wilt u ook een rendabel en betrouwbaar zonne-energiesysteem op uw schuine of platte dak? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan en één van onze adviseurs maakt voor u een voorstel op maat.