september 25, 2019

Een plat dak met mogelijkheden in Almere

by BestBuySolar in Projecten
Aantal panelenCapaciteitBijzonderheden
165.120 WpParallel geschakeld o.b.v. SolarEdge

Een plat dak en zonnepanelen zijn een gouden combinatie. Een plat dak geeft de ruimte om zonnepanelen zo optimaal mogelijk richting de zon te plaatsen, waardoor een zo hoog mogelijk rendement kan worden behaald. Vorige week lieten wij jullie in ons blog al uitgebreid kennis maken met de talloze mogelijkheden van zonnepanelen op een plat dak. Deze week lichten we een project uit in ons eigen Almere, waarbij alle mogelijkheden en voordelen van een plat dak naar voren komen. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

Zonnig plat dak met weinig schaduw

Als adviseur in de zonnepanelenbranche heb je een aantal droomscenario’s. Eén van deze scenario’s is een zonnig en vrij liggend plat dak en dat is precies wat wij hier in Almere voorgeschoteld krijgen. Het voordeel van een zonnig en vrij liggend plat dak is dat er weinig tot geen schaduw is. Er staan namelijk geen grote bomen, omringende huizen of gebouwen die de zoninval kunnen verminderen. Daarnaast bevinden zich op dit platte dak in Almere ook nauwelijks obstakels in de vorm van afvoerpijpjes of grote schoorstenen. Alle ingrediënten voor een betrouwbaar en stabiel zonne-energiesysteem met een hoog rendement zijn dus aanwezig.

Efficiënt omgaan met ruimte op het platte dak

Een plat dak mag dan wel de mogelijk bieden om zonnepanelen zo optimaal mogelijk richting de zon te plaatsen, je moet nog altijd rekening houden met de ruimte die je hebt. Op dit platte dak in Almere hebben we 4 bij 6 meter aan oppervlak om de zonnepanelen op te plaatsen. Om deze ruimte zo effectief mogelijk te benutten én om de zonnepanelen zo optimaal mogelijk richting de zon te plaatsen, maken we gebruik van een speciale plat dak onderconstructie: het XL dubbel landscape frame van Solfix. Met dit frame zorgen we ervoor dat de zonnepanelen op dit platte dak het hoogst mogelijke rendement behalen.

Het XL dubbel landscape frame biedt de mogelijkheid om twee rijen zonnepanelen in landscape positie boven elkaar te plaatsen. Dit levert een aantal voordelen op:

  • Allereerst kunnen er meer zonnepanelen op één frame worden geplaatst, waardoor je de beschikbare ruimte efficiënter gebruikt.
  • Daarnaast moet je op een plat dak altijd rekening houden met voldoende ruimte tussen de rijen van frames met zonnepanelen. Zet je de rijen namelijk te dicht op elkaar dan komen de zonnepanelen in elkaars schaduw te staan. Wanneer je minder frames gebruikt om hetzelfde aantal zonnepanelen te plaatsen, betekent dit automatisch dat je meer zonnepanelen kunt plaatsen op hetzelfde oppervlak.
Zonnepanelen plat dak Almere

Hoog rendement, rendabele investering

Het platte dak in Almere ligt dus vrij en ‘vangt’ weinig schaduw. Daarnaast hebben we gebruik gemaakt van een ruimtebesparende en betrouwbare onderconstructie. Hierdoor heeft dit zonne-energiesysteem een zeer hoog rendement van maar liefst 17%. De geschatte terugverdientijd van dit betrouwbare en stabiele zonne-energiesysteem in Almere komt daarmee uit op minder dan zes jaar.

Uw eigen rendabele zonne-energiesysteem

Wilt u ook een duurzaam en rendabel zonne-energiesysteem voor uw platte of schuine dak? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan en één van onze adviseurs neemt direct contact met u op!

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat de installatie van zonnepanelen u kost én oplevert? Wij staan u bij met persoonlijk en eerlijk advies.