mei 19, 2020

Zonnepanelen in Almere Haven – Zeer mooi en toekomstbestendig

by Kai van de Wiel in Projecten

Veertien zonnepanelen – 4.410 Wattpiek – Parallel geschakeld o.b.v. Enphase

In de blog van deze week staat een bijzondere zonnepaneleninstallatie in Almere Haven centraal. We zoomen in op het voortraject en de technische software van Solar Monkey, we staan uitgebreid stil bij de weloverwogen wensen van onze klant aangaande de te gebruiken producten en materialen en we hebben uiteraard ruimschoots aandacht voor het prachtige eindresultaat.

Zonnepanelen in Almere Haven: een dak met mogelijkheden

Wanneer een nieuwe klant zich bij ons meldt, is het allereerst zaak een goed beeld te krijgen van zijn voorkeuren en behoeftes. Eén van de belangrijkste behoeftes is natuurlijk het jaarlijkse stroomverbruik (in kWh). Afhankelijk van de ruimte op het dak is het altijd ons streven om met behulp van het nieuwe zonne-energiesysteem dit jaarlijkse stroomverbruik te dekken.

Dit gezegd hebbende richten we ons op het zonnepanelen project in Almere Haven. Het dak van deze klant brengt ons namelijk in een luxe positie. Enerzijds biedt dit dak ons meer ruimte dan dat we nodig hebben om het jaarlijkse stroomverbruik van onze klant op te wekken. Anderzijds bestaat dit dak uit drie dakvlakken (Zuid, West en Oost) die alle drie geschikt zijn voor het plaatsen van rendabele zonnepanelen. In dit soort situaties is de technische tool van Solar Monkey onze grootste hulp. Deze tool is ontwikkeld door de TU Delft en het bedrijf Solar Monkey is marktleider in zonnepanelensoftware.

De tool berekend op basis van o.a. een hoogteanalyse, schaduwsimulatie en instralingsprofielen de verwachte stroomopbrengst op jaarbasis voor de daken in Nederland. Met behulp van Solar Monkey stelt onze adviseur dat het zuidelijk en westelijk gelegen dakvlak qua opbrengst en qua geboden ruimte, het meest geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen.

Een toekomstbestendig en esthetisch zonne-energiesysteem

De berekening van de meest rendabele zonnepanelenopstelling in Almere Haven is een cruciaal onderdeel in het voorbereidingstraject van onze adviseur. Voor deze klant zijn er echter nog twee facetten belangrijk: het uiterlijk van de zonnepanelen én de toekomstbestendigheid van het systeem. Om ervoor te zorgen dat zonne-energiesysteem in Almere Haven aan de esthetische wensen van de klant voldoet heeft onze adviseur gekozen voor het volledig zwarte en hoog vermogen URE 315 wattpiek zonnepaneel. Dit prachtige zwarte zonnepaneel is zeker op schuine daken een zeer populair product dat wij vaak voor onze klanten installeren. Vergelijkbare Full Black zonnepanelen die wij ook vaak monteren op schuine én platte daken zijn het AEG 360 wattpiek zonnepaneel, het SunPower P3 325 wattpiek zonnepaneel en het diep zwarte Ultra Full Black zonnepaneel van URE (300 wattpiek).

Van links naar rechts: URE 300 WP Ultra Full Black, URE 315 WP Full Black, SunPower P3 325 WP Black en AEG 360 WP Black.

 


Om de toekomstbestendigheid van de zonnepaneleninstallatie in Almere Haven te garanderen, hebben we het zonne-energiesysteem parallel geconfigureerd op basis van Enphase Micro Omvormers en een Envoy communicatie module. De belangrijkste reden voor deze keuze is de volledige productgarantie van 25 jaar die Enphase op haar Micro Omvormers geeft. Daarnaast heeft een Enphase systeem nog een aantal voordelen. Zo is het bijvoorbeeld niet nodig om een (grote) centrale omvormer tussen de zonnepanelen en de meterkast te plaatsen. Dankzij de Micro Omvormers, die onder ieder zonnepaneel worden geplaatst, wordt de gelijkstroom direct omgezet in wisselstroom. Hierdoor loopt er een lager voltage over het dak, hetgeen de veiligheid van dit systeem vergroot. Tot slot biedt Enphase een zeer overzichtelijke online monitoringsapp voor de zonnepanelen. Hiermee kan deze klant uit Almere Haven de totale stroomopbrengst van zijn systeem inzien, kan hij de opbrengst per zonnepaneel bekijken en kan hij precies zien wanneer de stroomopwekking van zijn zonnepanelen begint en eindigt.

Zonnepanelen in Almere Haven: het prachtige eindresultaat

Na een zeer gedegen voorbereiding waarbij de wensen van de klant en het grote scala aan mogelijkheden van zijn dak centraal stonden, heeft één van onze eigen installatieteams dit prachtige zonne-energiesysteem geïnstalleerd.

 

Dankzij zijn nieuwe zonnepanelen is onze klant uit Almere Haven helemaal klaar voor een zonnige zomer. Wilt u deze zomer ook volop profiteren van uw eigen duurzame zonnepanelen? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan en één van onze adviseurs helpt u met al uw vragen en wensen.