november 5, 2019

Een uitdagende installatie in Landsmeer

by BestBuySolar in Projecten
Aantal panelenCapaciteitBijzonderheden
216.930 WpParallel geschakeld o.b.v. SolarEdge

‘Geen installatie te lastig en geen uitdaging te groot.’ Met deze motivatie is ons team bestaande uit een adviseur, monteurs en een elektricien aan de slag gegaan in Landsmeer. De uitdaging voor dit project bestaat uit een schuin dak met aan beide zijden dakkappellen. Bovendien zijn er zes dakvlakken waarop 21 hoog vermogende zonnepanelen gemonteerd moeten worden. Ook moet het kabeltraject aangelegd worden van de zolder naar de meterkast. Benieuwd naar onze aanpak en het eindresultaat? Lees dan snel verder.

Een legplan op maat

Bij het aangaan van een uitdagende installatie als deze is de eerste belangrijke stap het opstellen van een legplan op maat. In het geval van de klant uit Landsmeer is zijn belangrijkste wens dat we het geschatte energieverbruik op jaarbasis van 5.600 kWh kunnen opwekken met behulp van ons zonne-energiesysteem. Om dit doel te bereiken kiest onze adviseur in samenspraak met de klant voor een URE 330 Wattpiek Mono zonnepaneel. Dit is een hoog kwalitatief zonnepaneel met een zeer hoog vermogen waardoor met relatief weinig zonnepanelen een hoge opbrengst op jaarbasis behaald kan worden.

Daarnaast is natuurlijk ook de praktische uitvoerbaarheid een belangrijke factor waar onze adviseur rekening mee houdt. De zonnepanelen zullen namelijk verdeeld over zes dakvlakken worden gemonteerd. Dit gebeurt aan beide kanten van het huis én we installeren ze zowel op het schuine dak het platte dak. Om de praktische uitvoerbaarheid te waarborgen, wordt de hoofdmonteur in de eerste fase van het project direct betrokken bij het uitwerken en plannen voor de installatie.

Een persoonlijk klantbezoek

Op basis van de wensen van de klant heeft ons team een passend en persoonlijk voorstel uitgewerkt. Tijdens het klantbezoek bespraken we het plan met de klant en bekeken we ook zelf het dak. Vervolgens is er gekeken naar eventuele knelpunten en werden waar nodig dakvlakken bekeken en nagemeten.

Zonnepanelen Landsmeer

Het klantbezoek in Landsmeer wordt daarnaast gebruikt om de opties voor het binnenwerk van deze installatie te bekijken. Hoe komen we zo direct én ongezien mogelijk van de zolder waar de omvormer komt te hangen naar de meterkast? Een koof die loopt van de zolder naar een luik die toegang biedt tot de kruipruimte bleek uiteindelijk een uitstekende oplossing.

De installatiedag

Ons persoonlijke voorstel op maat is nu zowel in theorie als in de praktijk passend. Tijd om deze uitdagende klus uit te gaan voeren. We streven er altijd naar om een particuliere opdracht, binnen één werkdag op te leveren, de overlast wordt daarmee tot een minimum beperkt.

Naast de monteurs en de elektricien verricht ook de adviseur op de installatiedag belangrijk werk. Hij verzorgt namelijk onze after service. Nadat de monteurs en elektricien de installatie succesvol hebben afgerond, belt onze adviseur met de klant uit Landsmeer. Natuurlijk informeren we of alles netjes is verlopen en of het team alles goed heeft toegelicht. Daarnaast neemt de adviseur belangrijke zaken als onze gratis BTW teruggaveservice met hem door. Tot slot laat onze adviseur weten dat de inloggegevens voor de SolarEdge monitoring App binnenkort opgestuurd zullen worden naar de klant. Het zonne-energiesysteem van de klant uit Landsmeer is namelijk parallel geconfigureerd op basis van een SolarEdge omvormer en Power Optimisers waardoor het systeem zeer rendabel, betrouwbaar, stabiel en nauwkeurig te monitoren is.

Wilt u ook besparen op uw jaarlijkse energiekosten met behulp van een betrouwbaar en stabiel zonne-energiesysteem? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan en ervaar onze persoonlijke service op maat!

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat de installatie van zonnepanelen u kost én oplevert? Wij staan u bij met persoonlijk en eerlijk advies.