juli 1, 2020

Prachtige zonnepanelen en een slimme laadpaal in Almere

by Kai van de Wiel in Blog, Wij weten

Premium kwaliteit zonnepanelen op uw dak en een eigen slimme laadpaal voor de deur. Het is een zeer duurzame en veelgekozen combinatie onder zonnepanelen eigenaren met een elektrische auto. Met trots kunnen wij jullie vertellen dat wij deze combinatie aanbieden. Aan de hand van een zeer mooi en succesvol project in ons eigen Almere vertellen we jullie meer over deze duurzame combinatie. Eerst zoomen we in op het volledig zwarte en zeer rendabele zonne-energiesysteem om vervolgens af te sluiten met alle ins en outs van de slimme zappi laadpaal van MyEnergy.

Hoog vermogen, volledig zwart en kostenbesparend

Vorige week vrijdag konden jullie al een glimp opvangen van dit prachtige zonne-energiesysteem in ons eigen Almere. Eén van onze eigen installatieteams heeft in één dag tijd 18 volledig zwarte en strak gemonteerde zonnepanelen op dit schuine dak geplaatst. Dankzij de landscape plaatsing van de zonnepanelen (horizontaal) wordt het schuine dakvlak van deze woning optimaal benut. Zowel van de nok tot de dakgoot als over gehele breedte van het huis sluiten de zonnepanelen perfect aan. Ook met de mogelijke schaduw van de schoorsteen is rekening gehouden bij het opstellen van het legplan.

Mocht er toch schaduw op de zonnepanelen vallen, dan heeft dit een zeer minimaal effect op het rendement van het zonne-energiesysteem. Dankzij de parallelle schakeling op basis van Enphase Micro Omvormers en een envoy communicatiemodule, zal ieder zonnepaneel te allen tijden zo optimaal mogelijk presteren. Mede hierdoor is de verwachte stroomopbrengst van dit zonne-energiesysteem zeer hoog.

Zonnepanelen Schuin dak (Cover)

Een efficiënte combinatie: zonnepanelen & slimme laadpaal

Naast deze prachtige zonnepanelen opstelling hebben we ook een slimme zappi laadpaal van MyEnergie geïnstalleerd bij deze klant. De combinatie van een set rendabele zonnepanelen met een laadpaal voor thuis wordt natuurlijk vaker gemaakt. De zappi laadpaal is echter niet zomaar een laadpaal. Juist de combinatie met zonnepanelen maakt deze slimme laadpaal zo interessant. We zetten de ins en outs voor jullie op een rij:

Met de slimme laadpaal van MyEnergy kunt u slimmer en milieubewuster uw auto opladen. Dankzij de ECO+ modus zorgt de zappi er namelijk voor dat uw elektrische auto zoveel als mogelijk wordt gevoed met uw eigen zonnestroom. Is er op een bepaald moment te weinig energieproductie vanuit uw zonnepanelen dan zal de laadpaal niet automatisch overschakelen op uw netstroom. Hierdoor maakt u dus optimaal gebruik van de zelf opgewekte zonne-energie.

Moet uw auto echter snel worden opgeladen, maar is het minder zonnig, dan biedt de laadpaal van zappi ook twee andere modus aan: de ECO modus en het bekende Fast charging.

Stelt u de ECO modus in dan zal de zappi laadpaal waar mogelijk de stroom uit uw zonnepanelen gebruiken om uw auto op te laden. Is er echter te weinig zonnestroom beschikbaar, dan wordt er overgeschakeld op netstroom. Met het welbekende Fast charging beschikt de zappi laadpaal ook over de ‘standaard’ functie die iedere andere laadpaal heeft. Op maximaal vermogen wordt uw elektrische auto zo snel als mogelijk opgeladen.

Naast het ‘slimme laden’ kunt u met de zappi laadpaal ook tijdslots instellen waarop u wilt dat uw elektrische auto wordt opgeladen. Moet er bijvoorbeeld enkel tijdens daltarief worden opgeladen dan kunt u dit vooraf instellen.

Naast de slimme functies is de zappi laadpaal ook stabiel en betrouwbaar. Dankzij de dynamic load balancing wordt er te allen tijde rekening gehouden met de maximale capaciteit van uw hoofdzekering. Bent u bijvoorbeeld elektrisch aan het koken en draait er een was, dan past de zappi laadpaal de maximale sterkte waarop geladen wordt aan.

Tot slot heeft u met de zappi laadpaal inzicht in al uw laadsessies. Op die manier kunt u per dag, week, maand, jaar of sessie precies terugzien hoeveel kilowattuur de laadpaal van uw zonnepanelen of netstroom heeft verbruikt.

Zappi laadpaal 3 Zappi laadpaal 2 Zappi laadpaal 1

Bent u ook op zoek naar een persoonlijke en lokale installateur voor uw nieuwe zonnepanelen en/of slimme laadpaal? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan en één van onze adviseurs helpt u verder.