juli 10, 2020

Wat is het beste zonnepaneel voor u?

by Kai van de Wiel in Blog, Wij weten

Eén van onze doelen is om het zonnepaneel dat het beste bij uw wensen en voorkeuren past op uw dak te plaatsen. U heeft bij ons als onafhankelijke en lokale installateur van zonnepanelen de keuze uit ieder premium kwaliteit zonnepanelenmerk. Van het zeer betrouwbare en prijstechnisch aantrekkelijke URE zonnepaneel tot het zeer geavanceerde, high performance SunPower zonnepaneel. In het blog van deze week bespreken we een aantal belangrijke factoren op basis waarvan wij samen met u het beste zonnepaneel voor uw woning uitkiezen.

Het beste zonnepaneel voor u: Vermogen

Het vermogen (Wattpiek) is één van de belangrijkste factoren om te bepalen wat voor u het beste zonnepaneel is. De premium kwaliteit zonnepanelen die wij voor u installeren verschillen in vermogen van 300 Wattpiek (WP) tot maar liefst 435 WP. We bekijken per situatie welk zonnepaneel het beste bij uw woning past. Er zijn een aantal factoren die hierbij een belangrijke rol spelen zoals uw energiebehoefte, het oppervlak van uw dak en natuurlijk uw budget.

Op dit prachtig gelegen platte dak in Almere Noorderplassen hebben we bijvoorbeeld het zeer geavanceerde en hoog vermogen SunPower Maxeon 3 395 WP zonnepaneel geïnstalleerd. Bij deze keuze – die we na intensief contact met de klant hebben gemaakt – speelde vooral het relatief kleine oppervlak van het dak een rol. Het doel was om op dit dak een zonne-energiesysteem te plaatsen met een zo hoog mogelijk vermogen per vierkante meter om tegemoet te komen aan het energieverbruik van deze klant. Dankzij het SunPower Maxeon 3 395 WP zonnepaneel zijn we hier samen in geslaagd.

Cover Zonnepanelen SunPower Almere

Het beste zonnepaneel voor u: Esthetiek

Naast het vermogen van uw zonnepaneel speelt voor veel mensen ook het uiterlijk – de esthetiek – van een zonnepaneel een belangrijke rol in de keuze. De kleur is een van de meest bepalende factoren voor het uiterlijk van een zonnepaneel. Heeft u bijvoorbeeld een schuin dak en liggen de zonnepanelen in het aanzicht, dan gaat de voorkeur van veel mensen vaak uit naar een Full Black (zwarte) variant. Op platte daken daarentegen is een zonnepaneel vaak niet te zien. Uiterlijk en kleur zijn hier dan minder belangrijk. Het beste zonnepaneel voor een plat dak is daarom vaak ook een zonnepaneel met een hoger vermogen waarbij esthetiek en minder cruciale rol speelt. In dit artikel ziet u een prachtig voorbeeld van zo’n hoog vermogen zonnepaneel op een speciaal plat dak in Almere Literatuurwijk. Dit prijstechnisch zeer aantrekkelijke en betrouwbare zonnepaneel van URE (335 WP) behaald op alle belangrijke punten een mooie score.

In het zuidelijke en groene deel van Amsterdam (Sloten) installeerde wij op een prachtige vrijstaande woning met schuin dak juist een esthetisch verantwoord zonne-energiesysteem. Het Full Black en premium kwaliteit URE zonnepaneel (320 WP) behaald evenals de 335 WP variant een goede score op betrouwbaarheid, prijsniveau en garantievoorwaarden. De klant maakte zelf een video van zijn prachtige, symmetrische zonne-energiesysteem.

Het beste zonnepaneel voor u: Garantie

De beste keuze voor een zonnepaneel op uw dak wordt niet alleen bepaald op basis van het uiterlijk of het vermogen. In sommige gevallen blijkt na het eerste contact tussen u en onze adviseur dat ook de product- en rendementsgarantie een belangrijke rol spelen bij uw keuze.

Wanneer we spreken over rendementsgarantie, dan bedoelen we het gegarandeerde vermogen dat een zonnepaneel nog opwekt na een x aantal jaren. De premium kwaliteit zonnepanelen die wij als onafhankelijke partij installeren leveren na 25 jaar nog minimaal 80% van hun startvermogen. Er zijn echter ook een aantal zonnepanelen – zoals SunPower, LG of AEG – die een nog betere rendementsgarantie hebben. Ook deze zonnepanelen kunnen wij aanbieden. In Woerden hebben wij bijvoorbeeld een plat dak zonne-energiesysteem geïnstalleerd met high performance en zeer mooie Full Black AEG zonnepanelen.

Zonnepanelen Woerden

Tot slot is ook de productgarantie is voor sommigen een belangrijke factor bij hun keuze voor de beste zonnepanelen. De premium kwaliteit zonnepanelen die wij installeren hebben vaak minimaal 10 tot 12 jaar productgarantie. Er zijn echter zonnepanelen – zoals SunPower en LG – die maar liefst 25 jaar productgarantie hebben. In ons eigen Almere in de wijk Parkwijk installeerde wij bijvoorbeeld het SunPower P series zonnepaneel. Naast het zeer mooie uiterlijk en het hoge vermogen van dit zonnepaneel (325 WP), heeft deze klant dus ook een zonnepaneel op het dak dat 25 jaar lang volledig is gedekt.


Wij helpen u bij de aanschaf van uw eigen duurzame en rendabele zonne-energiesysteem. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan en één van onze adviseurs gaat samen met u op zoek naar het beste zonnepaneel voor uw woning.