juni 17, 2020

Een prachtige zonnepanelen opstelling in Almere Literatuurwijk

by Kai van de Wiel in Projecten

Een prachtige zonnepanelen opstelling in Almere Literatuurwijk

In het blog van deze week staan we uitgebreid stil bij het schitterende en zeer rendabele zonne-energiesysteem dat één van onze eigen installatieteams heeft geplaatst op een zeer speciaal plat dak in Almere Literatuurwijk. We vertellen uitgebreid de voorbereiding van dit project, staan stil bij de hoogwaardige producten die we hebben gebruikt en brengen het prachtige eindresultaat in beeld.

Zonnepanelen in Almere Literatuurwijk: meten is weten

Of het nu gaat om een schuin of een plat dak, voor iedere woning kunnen wij een nette, mooie en passende zonnepanelen opstelling maken. Het ene dak biedt onze adviseur echter een grotere uitdaging dan het andere dak. En laat het zonnepanelen project in Almere Literatuurwijk nu net een grote, maar haalbare uitdaging zijn. Wat is de situatie:

  • Het betreft een woning van drie verdiepingen. Ieder van deze verdiepingen heeft een plat dak met voldoende oppervlak voor een betrouwbare, stabiele en zeer rendabele zonnepanelen opstelling
  • De bewoners hebben de energiebehoefte van een driepersoonshuishouden. De toekomstige aanschaf van een elektrische auto zal echter zorgen voor een flinke stijging van hun energiebehoefte
  • De uitdaging van dit project zit hem in het optimaal en veilig benutten van alle drie de dakvlakken én het aanleggen van een esthetisch netjes weggewerkt kabeltraject van de zonnepanelen naar de meterkast

Na het eerste contact met de klant stelt onze adviseur een persoonlijke offerte op maat op. De offerte wordt op afstand gemaakt. De insteek van deze offerte is om de klant te laten zien wat de mogelijkheden zijn op zijn dak, hoe het geheel eruit komt te zien, welke materialen er gebruikt zullen worden, welk prijskaartje daaraan hangt en hoeveel kWh het systeem naar verwachting op jaarbasis zal opleveren. Wanneer de klant op basis van de persoonlijke offerte geïnteresseerd is, maken we een afspraak voor een klantbezoek. Tijdens dit klantbezoek is het essentieel om na te gaan of de zonnepanelen opstelling – die we met behulp van onze software partner Solar Monkey hebben gemaakt – daadwerkelijk op het dak past. Om deze vraag te beantwoorden gebruiken we een eenvoudig doch effectief hulpmiddel: de rolmaat. Samen met de klant meten we de dakoppervlakken tot op de centimeter nauwkeurig na, houden we de erfgrens met de buren scherp in de gaten en zorgen we voor voldoende veiligheidsmarges naar de dakranden. Ook brengen we de beste optie voor het kabeltraject in kaart. Wanneer we zeker zijn dat beiden zaken goed kunnen worden uitgevoerd, krijgt dit project groen licht.

De meest efficiënte opstelling dankzij premium kwaliteit producten

Om de zonnepanelen op de drie verschillende platte daken efficiënt en veilig te kunnen plaatsen maken we gebruik van de speciale plat dak onderconstructie van Solarstell. Deze Nederlandse producent levert plat dak onderconstructies in allerlei soorten en maten. Voor dit zonnepanelenproject in Almere Literatuurwijk maken we gebruik van het plat dak frame voor portrait gemonteerde zonnepanelen en landscape gemonteerde zonnepanelen. Dankzij de windkappen aan de achterzijde van deze onderconstructie en de ballast, die wij in de vorm van tegels in de ballastbakken plaatsen, blijft het gehele zonne-energiesysteem netjes op zijn plaats staan. In gebieden zoals Almere waar de wind extra hard kan waaien zorgen we er met behulp van extra ballast voor dat alles veilig op zijn plek blijft staan.

Zonnepanelen hoge dak   Zonnepanelen middelste dak

Met het oog op het stroomverbruik van deze klant in Almere Literatuurwijk is het van belang dat we de geboden ruimte op de verschillende dakvlakken optimaal benutten. Naast de efficiënte en betrouwbare onderconstructie van Solarstell wordt dit doel ook bereikt dankzij het premium kwaliteit en hoog vermogen zonnepaneel van URE. Dit 330 Wattpiek Mono model is uitermate geschikt voor platte daken dankzij zijn goede weerstand tegen hoge temperaturen (het zonnepaneel heeft een witte achterplaat en aluminium rand) en zijn hoge piekvermogen. De zeer optimale oriëntatie van de zonnepanelen zorgt tot slot voor een zeer hoge verwachte stroomopbrengst op jaarbasis.

Zonnepanelen garage

Dan hebben we speciale aandacht voor het parallel geschakelde Enphase systeem. Op basis van Micro omvormers, een Enphase Q relais en een Envoy communicatiemodule zal ieder zonnepaneel te allen tijde zo optimaal mogelijk presteren. Een ander groot voordeel van Enphase is de productgarantie op de micro omvormers die 25 jaar betreft (vs. 12 jaar productgarantie op SolarEdge omvormers). Tot slot is de keuze voor het gebruik van Enphase bij dit zonnepanelenproject in Almere Literatuurwijk gemaakt met het oog op het kabeltraject. Enphase maakt namelijk geen gebruik van een grote, centrale omvormer. Hierdoor kan het kabeltraject met behulp van onopvallende pvc buizen via de buitenzijde van het huis worden aangelegd.

 


Heeft u ook een prachtig plat of schuin dak en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn voor een rendabel zonne-energiesysteem? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan en één van onze adviseurs helpt u verder.