juni 3, 2020

Een schitterend zonne-energiesysteem in Amsterdam

by Kai van de Wiel in Projecten

Deze week richten we ons op een zeer mooi zonne-energiesysteem geïnstalleerd op een prachtig vrijstaand huis in Amsterdam. We nemen jullie mee in de voorbereiding van dit project en de wensen van de klant. We bespreken de gebruikte producten en staan stil bij de zeer minutieuze uitvoering door één van onze eigen installatieteams. En als klap op de vuurpijl hebben we een prachtige video van het eindresultaat.

Zonnepanelen Schuin dak

Weloverwogen keuzes tijdens de voorbereiding

Of het nu gaat om een nieuwe klant die via een tevreden buur, vriend of familielid bij ons is gekomen of iemand die ons via Google op het spoor is gekomen. Wanneer iemand zich bij ons meldt, is het belangrijk dat we direct op een goede manier kennismaken met elkaar in kaart kunnen brengen wat de wensen en voorkeuren zijn van de klant en hoe wij als BestBuySolar daar invulling aan kunnen geven.

In het kennismakingsgesprek met de klant uit Amsterdam wordt direct duidelijk dat hij enerzijds zijn energiebehoefte zo goed mogelijk wil dekken met de stroom van zijn nieuwe zonnepanelen. Anderzijds is ook het aanzicht van zijn prachtige vrijstaande huis zeer belangrijk. Om aan beide wensen te voldoen hebben we gekozen voor een volledig zwart en hoog vermogen zonnepaneel. De URE 315 Wattpiek Full Black is een premium kwaliteit zonnepaneel dat dankzij zijn prachtige en volledige zwarte afwerking zeer mooi oogt op het dak. Dankzij de bijna perfecte zuidelijke oriëntatie van het dak is ook de opbrengst van het zonne-energiesysteem zeer goed.

Een zeer nuttig klantbezoek

Na het eerste telefonische contact met deze klant maakt onze adviseur een persoonlijke offerte op maat waarbij rekening wordt gehouden met alle wensen en voorkeuren. Wanneer de klant aangeeft interesse te hebben op basis van deze persoonlijke offerte, plannen we altijd een klantbezoek in. Het is namelijk enorm belangrijk dat we de hele situatie ook in levende lijve kunnen bekijken en de klant in dit traject kunnen meenemen.

Uit het klantbezoek in Amsterdam komen twee belangrijke aspecten naar voren. Allereerst zullen de zonnepanelen gecentreerd op het dak worden gemonteerd. Dankzij deze symmetrie zal het geheel nog strakker en mooier ogen. Verder is er tijdens het klantbezoek ook uitgebreid aandacht voor het kabeltraject. Onze adviseur brengt de verschillende opties in beeld zodat de hoofdmonteur en de elektricien zich optimaal kunnen voorbereiden op het project. Het kabeltraject van deze klant in Amsterdam zal buitenlangs lopen. Met behulp van de regenpijp wordt de smalle pvc buis met de kabels vakkundig uit het aanzicht weggewerkt. Vervolgens loopt het kabeltraject verder door de kelder van het huis om te eindigen in de meterkast. Hier krijgen de zonnepanelen een eigen groep zodat alle stroom veilig afgeleverd kan worden in de meterkast en zorgt de elektricien voor de nodige meterkast aanpassingen.

De minutieuze uitvoering en het prachtige eindresultaat

Na een uitgebreide voorbereiding, een zeer nuttig klantbezoek en het akkoord van de klant is de installatiedag aangebroken. Voorafgaand aan de installatie neemt ons team samen met de klant de belangrijkste zaken nog eens door. Zo wordt bijvoorbeeld besproken hoe het kabeltraject zal lopen en hoe de zonnepanelen perfect gecentreerd op het dak worden gemonteerd. Bij dit laatste punt is het belangrijk dat onze dakmonteur gedurende de dag samen met de klant kijkt of de zonnepanelen naar wens op het dak zijn gemonteerd.

Na een zonovergoten dag waarop ons eigen team hard heeft gewerkt is er een prachtig en zeer rendabel zonne-energiesysteem geïnstalleerd. Het systeem bestaat uit zestien volledig zwarte zonnepanelen, parallel geschakeld op basis van Enphase Micro Omvormers en een Envoy communicatie module. Het slotakkoord is echter voor de klant zelf. Met zijn drone maakt hij deze prachtige video waarop zijn zonne-energiesysteem schitterend in beeld wordt gebracht.

 

Wilt u ook maximaal profiteren van de vele zonnige zomerdagen met uw eigen zonne-energiesysteem op het dak? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan en één van onze adviseurs helpt u verder.