oktober 23, 2019

15 zonnepanelen bij Zina

by BestBuySolar in Projecten
Aantal panelenCapaciteitBijzonderheden
154.800 WpParallel geschakeld o.b.v. SolarEdge

De roots van BestBuySolar liggen natuurlijk in Almere. We hebben al veel succesvolle installaties van zonnepanelen in en om Almere afgerond. Een maand geleden trokken wij onze duurzame en vooruitstrevende stad in voor een primeur: een interview met Carla, trotse eigenaresse van rendabele zonnepanelen. Vandaag geven we aan deze interviewserie een vervolg en spreken we met Zina over het installatieproces van haar zonne-energiesysteem en de reden waarom eigenlijk iedereen voor zonnepanelen moet kiezen. Lees snel verder!

Wat was voor jou de reden om te kiezen voor zonnepanelen?

Dat is duidelijk: om mijn vaste maandelijkse kosten te verlagen. We betalen meer en meer voor onze energie. Wanneer je achterblijft met het aanschaffen van zonnepanelen, zal je maandelijkse energiebedrag alleen maar omhoog blijven gaan. Ik zat in de groep mensen die steeds meer gingen betalen en daarom heb ik besloten om over te gaan op zonne-energie.

Daarnaast ben ik ook niet alleen maar aan het werk om de vaste lasten te betalen. Dus ik dacht ‘oké, wat is nu een goede manier van investeren’ en dat waren zonnepanelen. Het is één keer een investering, maar je hebt er jaren profijt van. Ik word er zo blij van als ik zie hoeveel energie er wordt opgewekt door de zonnepanelen. We hebben nu een energierekening van nul euro.

Het is natuurlijk ook heel erg duurzaam, maar laten we eerlijk zijn, een mens denkt toch eerst aan de kosten en het besparen. Zeker de mensen in de middenklasse. Je hebt tegenwoordig zoveel vaste lasten die je moet betalen dus probeer je toch te besparen waar het kan.

Hoe ben je bij ons als partij voor zonnepanelen uitgekomen?

Ik ben bij jullie gekomen via een goede vriend die ik vertrouw en die met jullie heeft samengewerkt. Hij heeft mij jullie aangeraden. Daarvoor heb ik veel reclame bekeken en informatie gelezen aangaande zonnepanelen. Ik ben echter een persoon van ‘zien, voelen en bewijs hebben’.

Vanaf het eerste moment verliep alles erg vlot. Dat is ook direct een groot pluspunt van jullie. Alles gaat heel snel, maar vooral heel gemakkelijk. Ik heb jullie gebeld, jullie hebben mij netjes te woord gestaan, de informatie verzameld die jullie nodig hadden en daarna kreeg ik direct een hele duidelijke offerte. Het hele proces verloopt erg soepel en dat geeft alleen maar extra vertrouwen. Ook het feit dat Kai (de adviseur red.) altijd bereikbaar is en snel en direct mijn vragen beantwoord, daar houd ik gewoon van.

Waren wij ook de enige partij die je hebt benaderd?

Concreet gezien wel. Ik heb jullie aanbod online wel vergeleken met dat van andere partijen op basis van prijs en kwaliteit. Jullie bieden echter een kwalitatief hoogwaardig product dat lang meegaat én jullie zijn helemaal niet duurder in vergelijking tot anderen. Jullie hebben gewoon een goede service, product en een prijs.

Na het uitvoerige contact met Kai en de eerste offerte ben je uiteindelijk akkoord gegaan met ons voorstel. Daarna volgde uiteraard de installatiedag zelf. Hoe heb je deze beleefd?

Daar kwam met name het professionalisme van de monteurs naar voren. Kai had aangegeven dat de jongens de hele ochtend en zeker tot een uur of drie bezig zouden zijn. Het zou echter rond een uur of twee heel hard gaan regenen, dus ik was benieuwd hoe jullie dat gingen oplossen. De monteurs hebben echter extra hard doorgewerkt en zo waren ze om twaalf uur al klaar.

Panelen Zina

Ze hebben gewoon heel goed werk geleverd, gingen pas eten toen de boel klaar was en zelfs als ik ze iets te eten aanbood wilden ze liever doorwerken. Uit alles blijkt dat ze enorm gemotiveerd zijn en de klus netjes willen afwerken.

Hoe was de communicatie met de monteurs gedurende de dag?

Aan het begin van de dag hebben ze me perfect uitgelegd wat ze gingen doen en hoe ze het gingen doen. Ook gaven ze mij de ruimte voor eventuele op- of aanmerkingen. Verder namen ze bij iedere vraag van mij de tijd om uit te leggen waarom ze iets op een bepaalde manier deden.

Als je van het hele proces één ding zou moeten kiezen wat ons als bedrijf duidt, wat zou dan dat ene aspect zijn?

Eigenlijk is het voor mij het hele pakket, alle facetten in één. Vanaf het eerste contact met Kai en het door hem beantwoorden van mijn vragen tot de professionele installatie door jullie monteurs. ‘Het proces’ dus eigenlijk.

Zijn er toch nog dingen waarvan je zegt: “Dat kan volgende keer nog beter?”

Eerlijk gezegd niet. Ik zou echt niet weten wat ik nog zou moeten zeggen of toevoegen.

De zonnepanelen liggen nu enkele maanden op het dak. Ben je tevreden over hoe het werkt?

Ja, het werkt echt perfect. Uitstekend. Ik kijk bijna iedere dag op de app en ik laat hem constant zien aan mijn collega’s en vrienden. Ik denk dat jij hetzelfde zou doen als je een dergelijk goed werkend systeem had. Het is gewoon prachtig.

 Ga net als Zina ook het duurzame avontuur aan en bespaar direct op uw energierekening met de aanschaf van zonnepanelen. Vraag nu een offerte aan!

Onlangs leverden we de aanleg op bij Zina. 15 zonnepanelen met een totaal vermogen van 4.800 Wp. Benieuwd naar Zina’s ervaring? Lees het in deze blog.

Heeft u zich wel eens afgevraagd wat de installatie van zonnepanelen u kost én oplevert? Wij staan u bij met persoonlijk en eerlijk advies.