maart 25, 2020

Zonnepanelen in Almere Oosterwold

by Kai van de Wiel in Projecten
Aantal panelenCapaciteitBijzonderheden
3511.550 WpParallel geschakeld o.b.v. SolarEdge

Het aanzicht van zonnepanelen op de daken in Almere Oosterwold is een vertrouwd beeld. De inwoners van deze innovatieve Almeerse wijk bouwen hun huis van de grond af aan op en moeten zelf zorgen voor basisvoorzieningen zoals warm water, elektriciteit en verwarming. Zonnepanelen spelen in Almere Oosterwold daarom een zeer belangrijke rol. We zien dan ook dat steeds meer inwoners van Almere Oosterwold zich bij ons melden voor de aanschaf van zonnepanelen. In het blog van deze week bespreken we het geslaagde installatietraject van één van deze klanten.  

Een uitdagend voorbereidingstraject in Almere Oosterwold

De voorbereiding van dit zonnepanelenproject in Almere Oosterwold is anders dan anders. Waar bij alle andere projecten het huis al op zijn plek staat, moest het huis van deze klant nog worden gebouwd. We nemen u daarom graag mee in het uitdagende voorbereidingstraject van onze adviseur. Dit begint al direct bij het opstellen van het legplan. Normaliter wordt dit opgesteld met behulp van onze technische software. Met behulp van deze software maken we een inschatting van het verwachte jaarlijkse vermogen van de zonnepanelen. Voor de klant uit Almere Oosterwold heeft onze adviseur echter gebruik gemaakt van de verschillende voorhanden zijnde bouw- en bestektekeningen. Op basis van deze tekeningen en het intensieve contact met de klant bepaald onze adviseur:

  • De beschikbare ruimte op het platte dak.
  • De richting van het panelenveld t.o.v. de zon.
  • Het meest optimale legplan voor de zonnepanelen.

Met behulp van de zoninstralingsdiagram maakt onze adviseur vervolgens een inschatting van de verwachte jaarlijkse opbrengst van het zonne-energiesysteem. Op deze manier laten wij de klant uit Almere Oosterwold zien wat zijn zonnepanelen naar verwachting aan energie zullen opwekken.

Zoninstralingsdiagram

De periode tussen de voorbereiding en de installatiedatum is ongeveer een half jaar. In de maanden dat het huis wordt gebouwd blijft er veelvuldig contact tussen de klant, de adviseur en de hoofdmonteur. Er wordt bijvoorbeeld gesproken over de dakdoorvoer, de route van het kabeltraject en de positionering van de zonnepanelen ten opzichte van afvoerpijpjes op het dak. Doordat de woning nog in aanbouw is kunnen al deze aspecten geoptimaliseerd worden waardoor het zonne-energiesysteem optimaal geïntegreerd wordt in de woning.

Monteurs aan het werk
Monteurs aan het werk

Bij de installatie van de klant uit Almere Oosterwold hebben we premium zonnepanelen gebruikt met een hoog vermogen van 330 Wattpiek. Het zonne-energiesysteem is parallel geschakeld op basis van een SolarEdge 3-fase omvormer en SolarEdge Power Optimiser. Het zonne-energiesysteem van de klant zal hierdoor altijd optimaal presteren. Ook kan de klant met behulp van de SolarEdge app te allen tijde zijn zonne-energiesysteem monitoren. Het eindresultaat van dit uitdagende zonnepanelenproject in Almere Oosterwold is een strak gemonteerd en zeer rendabel zonne-energiesysteem.

Zonnepanelen op plat dak
Zonnepanelen op plat dak

Ook zonnepanelen aanschaffen in Almere Oosterwold?

Heeft u ook bouwplannen of bent u bezig met de bouw van een huis in Almere Oosterwold? Op het gebied van zonnepanelen brengen wij voor u graag de mogelijkheden in kaart. Als echt Almeers zonne-energiebedrijf hebben we veel ervaring met het installeren van zonnepanelen in o.a. Almere Oosterwold en andere Almeerse (nieuwbouw) wijken. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan en ik of één van onze andere adviseurs gaat direct met u aan de slag.