oktober 30, 2019

Het Beste legplan voor uw zonnepanelen

by BestBuySolar in Uncategorized

Het succesvol installeren van een betrouwbaar, stabiel en rendabel zonne-energiesysteem begint bij het maken van het best mogelijke legplan voor de zonnepanelen. Bij het opstellen van het legplan komen altijd belangrijke vragen naar boven: in welke richting is het dak georiënteerd, wat is de hellingshoek van het dak en valt er schaduw op het dak? Naast die vragen houden we ook altijd rekening met het esthetische aspect. In onze nieuwe kennisblog leest u hoe wij het beste legplan maken voor uw zonnepanelen.  

De helling en richting van het dak

Het eerste waar we naar kijken bij het maken van het beste legplan voor uw zonnepanelen is de helling en de oriëntatie van het dak. Op het moment dat u een schuin dak heeft, staan deze twee factoren al vast. Wanneer u echter een plat dak heeft, dan zullen wij er altijd voor zorgen dat uw zonnepanelen zo optimaal mogelijk worden gepositioneerd. Dankzij de speciale aluminium plat dak frames die wij gebruiken als onderconstructie voor uw zonnepanelen is de helling van een zonnepaneel op een plat dak altijd tussen de 10 en 15 graden. Dit zorgt voor veel veiligheid én een hoge energie opbrengst.

Schaduw & Power Optimisers

Naast de hellingshoek en richting van het dak speelt ook schaduw een belangrijke rol bij het maken van het beste legplan voor uw zonnepanelen. Als er schaduw op uw dak valt door bijvoorbeeld een hoge boom naast uw huis of door een object op het dak zelf, zullen wij altijd proberen de zonnepanelen zo te monteren dat dit niet ten koste gaat van de opbrengst. In het geval van een hoge boom zullen we uw zonnepanelen bijvoorbeeld hoger of juist links of rechts van het midden op het dak monteren waardoor de zonnepanelen zo veel mogelijk zonlicht vangen.

De power optimiser is daarnaast een perfecte oplossing om een zo optimaal mogelijk rendement uit uw zonnepanelen te halen in het geval van schaduw. Een power optimiser wordt onder ieder zonnepaneel gemonteerd en zorgt er in feite voor dat ieder zonnepaneel op elk moment zo optimaal en effectief mogelijk presteert. Uw zonne-energiesysteem zal hierdoor 3 tot 7 procent rendabeler zijn ten opzichte van een zonne-energie systeem zonder power optimisers.

Het esthetische aspect

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering om te besparen op de maandelijkse energiekosten, in veel gevallen hebben onze klanten zelfs geen energiekosten na de aanschaf van een van onze zonne-energie systemen. Naast de financiën houden wij tijdens het maken van het beste legplan voor uw zonnepanelen ook rekening met de esthetiek. Wij zullen er altijd naar streven een zonnepanelenveld zo symmetrisch en strak mogelijk op uw dak te monteren.

Hoe maken we het beste legplan voor uw zonnepanelen?

De speciaal ontwikkelde technische tool speelt een cruciale rol bij het maken van het beste legplan voor uw zonnepanelen. Dankzij de technische tool, mede ontworpen door de TU Delft, kunnen we op basis van luchtfoto’s een passend en esthetisch verantwoord zonnepanelenveld op uw dak inpassen. Daarnaast biedt deze tool de unieke mogelijkheid om op basis van schaduwsimulaties en hoogtedata een zeer reëel beeld te geven van de geschatte jaarlijkse energie opbrengst van uw zonne-energiesysteem.

Een high tech tool is natuurlijk prachtig en helpt ons zeker om een beeld te krijgen van uw dak. Toch willen wij uw dak en woning altijd met onze eigen ogen bekijken. Het klantbezoek is hiervoor een uitstekende optie. We kunnen tijdens dit bezoek niet alleen het dak met al zijn mogelijkheden nauwkeurig bekijken, ook kunnen we de mogelijkheden aangaande het binnenwerk waaronder het kabeltraject beoordelen en voorbereiden én kunnen we kennis maken met u.


Wilt u ook het beste legplan voor uw zonnepanelen? Vraag dan nu
een vrijblijvende offerte aan en zet de eerste stap naar uw betrouwbare en rendabele zonne-energiesysteem!