Blog

De afmetingen van zonnepanelen

Klanten vragen ons regelmatig naar de afmetingen van zonnepanelen. Vragen als ‘wat is ongeveer de standaard afmeting van een zonnepaneel’, ‘zit er verschil tussen de afmetingen van verschillende merken zonnepanelen’ en ‘hoeveel zonnepanelen passen er, rekening houdend met de afmetingen, op mijn dak’ worden door onze adviseurs dagelijks beantwoord. In het blog van deze week hebben we al deze vragen voor u op een rijtje gezet en vergelijken we twee verschillende zonnepanelen met elkaar.

Lees verder
Het onderhoud van uw zonnepanelen

‘Hebben mijn zonnepanelen onderhoud nodig?’ Het is een vraag die door veel nieuwe en bestaande klanten wordt gesteld. In het kennisblog van deze week gaan wij daarom uitgebreid in op het antwoord op deze belangrijke vraag.

Lees verder
Het uitlezen van de slimme meter

Bij steeds meer mensen hangt hij thuis in de meterkast: de slimme meter. In een eerder kennisblog behandelde we al de veelgestelde vraag of het een pré is om deze slimme meter aan te schaffen wanneer je ook zonnepanelen op het dak laat installeren. In het kennisblog van deze week gaan we dieper in op de functie van de slimme meter en het uitlezen van de waardes op deze meter.

Lees verder
Het effect van schaduw op zonnepanelen
Een zonne-energiesysteem wekt op een duurzame manier energie op door licht om te zetten in bruikbare stroom voor uw huishouden. Schaduw op uw zonnepanelen kan dit proces beïnvloeden. Ondanks dit gegeven hoeft de opbrengst van uw zonnepanelen niet te lijden onder schaduwvorming. In het blog van deze week leggen we uit waarom, door te kijken... Lees verder
Verlaag uw energieverbruik met zonnepanelen
Het energieverbruik in huis is een thema waar we steeds meer mee bezig zijn. We vragen onszelf steeds vaker af of we niet teveel energie verbruiken en we kijken meer en meer naar de mogelijkheden om te kunnen besparen op ons energieverbruik en de bijbehorende kosten. In het kennisblog van deze week zoomen we daarom... Lees verder
De hellingshoek van zonnepanelen
Als u wilt besparen op uw energiekosten en wilt bijdragen aan een duurzame samenleving is het geen geheim dat het aanschaffen van zonnepanelen één van de beste en meest rendabele opties is. Om het optimale vermogen uit uw zonne-energiesysteem te halen, is het belangrijk dat er rekening wordt gehouden met een aantal factoren. Vandaag zoomen... Lees verder
Alles wat je moet weten over de BTW teruggave op zonnepanelen in 2020

Het aanschaffen van een stabiel en betrouwbaar zonne-energiesysteem heeft veel voordelen. U wekt uw eigen energie op, bespaart ten minste 25 jaar lang op uw maandelijkse energiekosten en draagt bij aan een duurzame samenleving. Daarnaast is de aanschaf van een zonne-energiesysteem extra interessant omdat u als particulier de BTW van uw aangeschafte zonnepanelen terugkrijgt van de belastingdienst. Toch heeft u mogelijk vragen.

Lees verder
BestBuySolar: uw zonne-energie specialist uit Almere

Zeg je duurzaamheid, dan zeg je Almere. Het zijn twee termen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Als zevende stad van Nederland biedt Almere haar inwoners volop de ruimte om te experimenteren met zelfvoorzienende woningen en duurzame energie. De meest rendabele investering op het gebied van duurzaamheid is zonne-energie.

Lees verder
Het belang van een legplan voor zonnepanelen

Het maken van een legplan voor zonnepanelen is één van de belangrijkste onderdelen in de projectvoorbereiding van onze adviseurs. Door een legplan te gebruiken zorgen zij ervoor dat de zonnepanelen op uw schuine of platte dak een zo hoog mogelijk rendement opleveren. Bij het maken van een optimaal legplan voor uw zonnepanelen wordt rekening gehouden met een aantal belangrijke factoren.

Lees verder