juni 6, 2019

Kai van de Wiel; Coördinator Sales & Marketing BestBuySolar

by BestBuySolar in Blog, Onze mensen
Kai van de Wiel

Als je mij precies één jaar geleden had verteld dat ik vandaag de dag de Coördinator Sales & Marketing zou zijn van BestBuySolar had ik je direct de hand geschud en ervoor getekend. Een vaste baan bij een relatief jonge, duurzame onderneming die kwalitatief hoogwaardige zonne-energiesystemen installeert tegen een zeer scherpe prijs en op een open en eerlijke manier met haar klanten communiceert. Welke 25-jarige jongeman droomt daar nou niet van?

Wat daarin ook meespeelt, is dat ik me een jaar geleden in zuidoost Azië bevond, in Vietnam om precies te zijn. Ik was toen al meer dan een jaar op reis. Ik was daar “op zoek naar mezelf”, “aan het nadenken over de toekomst” en “tot rust aan het komen”; je kunt het allerlei benamingen geven, maar ik heb daar vooral genoten. Ik kwam helemaal opgeladen terug, klaar voor het leven als werkende man. Als afgestudeerd politicoloog en communicatiewetenschapper aan de Radboud Universiteit in Nijmegen kon ik echter veel verschillende kanten op met mijn carrière.

Aan de slag bij BestBuySolar

Het was uiteindelijk Wessel Uijterwaal die mij, via zijn netwerk, op het spoor kwam als mogelijke versterking voor BestBuySolar. Mijn commerciële verleden als Sales en Branche Manager binnen een face-to-face marketing bedrijf, in combinatie met mijn titel van communicatiewetenschapper en mijn passie voor schrijven spraken hem aan. Na twee goede gesprekken met Allard Tjon en Wessel was voor mij de keuze gemaakt: ik wil werken voor dit bedrijf. Ik wilde graag de kans grijpen mezelf te ontwikkelen binnen een relatief jonge onderneming en ik wilde mee kunnen groeien met de plannen en ambities van de beide eigenaren. Daarnaast kan ik dankzij deze functie bijdragen aan een duurzame samenleving en heb ik alle vrijheid om mijn ideeën en creativiteit kwijt te kunnen. Al deze factoren samen gaven voor mij de doorslag.

Mijn ambitie is bij te dragen aan een duurzame toekomst door middel van mijn werkzaamheden voor BestBuySolar. Men zegt weleens dat het lastig is om als individu een verschil te maken bij het bewerkstelligen van een duurzame samenleving. Ik geloof echter sterk in het gegeven dat verandering altijd bij jezelf begint. Daarnaast kan ik aan de hand van de door mij geschreven blogs, artikelen en andere communicatieve uitingen ook andere mensen proberen mee te nemen in mijn streven naar een duurzame samenleving.

Naast het werk

Als ik niet bezig ben met één van mijn vele taken als Coördinator Sales en Marketing dan is de kans groot dat je mij sportend aantreft. Hardlopend in of rond Utrecht, waar ik woon, of fietsend langs de Lek en over de Utrechtse heuvelrug. Zijn de benen leeg of regent het buiten net iets te hard? Dan pak ik mijn gitaar erbij en verlies ik mezelf in een van de vele online lessen. Tot slot maak ik veel ruimte voor vrienden en familie. Zeker nadat ik bijna anderhalf jaar weg ben geweest, besef ik me hoe belangrijk het is zoveel mogelijk momenten met hen te delen.

Waar sta ik over vijf jaar? Op dat soort vragen geef ik liever geen antwoord. Puur omdat ik geen enkel idee heb waar ik over vijf jaar ben of wil zijn. Vijf jaar is namelijk erg lang. Laat ik u een vraag stellen om dit te illustreren: ”Hoe zag uw leven er vijf jaar geleden uit?” Had u ook maar enigszins kunnen bedenken dat uw leven er nu zo uit zou zien? Waarschijnlijk niet. Er kan heel veel gebeuren in al die jaren. Ik kijk over vijf jaar liever terug naar wat ik allemaal heb beleefd en bereikt!